26/04/2024 5:56 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τρόμος στην Αρτέμιδα! “Οι σφαίρες πέφτουν σαν το χαλάζι”

"Πυροβολούν τα βράδια και τα σκάγια πέφτουν δίπλα σου! Δεν τολμάς να πάς ταξίδι γιατί θα μπούν και θα στο ρημάξουν"


Τρόμος στην ευρύτερη περιοχή της Βελανιδέζας στην Αρτέμιδα, από Ρομά, οι οποίοι πυροβολούν τα βράδια και οι σφαίρες σκάνε δίπλα τους. Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής, ο οποίος μιλάει για σκηνικά Φαρ Ουέστ. Όλα αυτά την ώρα που κάποιοι άλλοι αναφέρουν ότι βουτάνε από χαλκό, καλώδια, χρυσό μέχρι συσκευές κι ότι άλλο βρουν.

Συγκεκριμένα ο κάτοικος της περιοχής λέει:

“Ως πότε οι Ρομά στην ευρύτερη περιοχή της Βελανιδέζας θα αποτελούν μάστιγα, πυροβολώντας τα βράδια και τα σκάγια να πέφτουν δίπλα σου, να μην τολμάς να πάς ταξίδι γιατί θα μπούν και θα στο ρημάξουν έχοντας ρημάξει ήδη πολλά ακατοίκητα.

Με την δε αστυνομία, εκτός του να μην έρχεται, να σου λέει μπές μέσα και κλείσε πόρτες και παράθυρα ή κάνε ότι κοιμάσαι; Ούτε στο Φαρ Ουέστ να ζούσαμε. Πόση ασυλία έχουν,απέκτησαν το ακαταδίωκτο κι αυτοί;”

Ενώ μία κάτοικος τονίζει πως… “Εμάς σκαρφάλωσαν στην γκαραζόπορτα και μας πήραν τα τζάμια από τον ηλιακό που είχαμε στο πίσω μέρος του σπιτιού.Δεν υπάρχει σωτηρία και εμάς θα πάρουν καμία ωρα και η απορία μας είναι πως τα σήκωσαν για να τα περάσουν πάνω από την πόρτα”

Όπως αναφέρει κάποιος άλλος: “Χαλκό, καλώδια, έπιπλα, συσκευές.. ότι βρούν κι ότι δεν τους κάνει το σπάνε”. Και κάποιος άλλος προσθέτει: “Είναι μια μάστιγα,κυκλοφορούν την ημέρα και παρακολουθούν ποια σπίτια είναι κλειστά και υο βράδυ ρημαχουν τα σπίτια. Δεν τους σταματάνε ούτε κάμερες,ούτε συναγερμοί!”.

Παλαιά Βελανιδέζα

Η Παλαιά Βελανιδέζα ή Νέα Λούτσα (Πολεοδομική Ενότητα 14 Δήμου Αρτέμιδας) βρίσκεται στα νότια του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Αρτέμιδας, αποτελούσε οικισμό του Δήμου Αρτέμιδος ως το 2011 από εκείνη την χρονιά εντάχθηκε στον ευρύτερο Καλλικρατικό δήμο. Συνορεύει στα βόρεια με την πόλη της Αρτέμιδας, στα νότια με τον αρχαιολογικό οικισμό της Βραυρώνας, στα ανατολικά με την συνοικία Παραλία Αρτέμιδας με όριο την Λεωφόρο Βραυρώνας και στα δυτικά με τον οικισμό του Πράσινου Λόφου.

Η Παλαιά Βελανιδέζα είναι από τις τελευταίες συνοικίες που οικοδομήθηκαν στην πόλη. Είναι γνωστή στους παραθεριστές σαν Βραυρώνα ή παραλία της Βραυρώνας, η ονομασία αυτή είναι εσφαλμένη λόγω του ότι δεν έχει σχέση με την ίδια την Βελανιδέζα αλλά με τον γειτονικό αρχαιολογικό οικισμό της Βραυρώνας που βρίσκεται αμέσως νοτιότερα στα σύνορα με το Πόρτο Ράφτη.

Στην Παλαιά Βελανιδέζα υπάρχει ο μεγάλος ενοριακός ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου που βρίσκεται στο επίκεντρο της περιοχής στο κέντρο της παραλίας, η περιοχή γύρω από τον ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου προσελκύει περισσότερο τον κόσμο την παραθεριστική περίοδο εκεί υπάρχει η παραλία με πλήθος από καφετέριες και ταβέρνες.

Εξωτερικά της Βελανιδέζας στα νότια υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην χώρα το Mare Nostroum με επιβλητική θέα στην Βελανιδέζα και την Βραυρώνα.

Η περιοχή διασχίζεται στα νότια από την Λεωφόρο Βραυρώνος σαν συνέχεια της Λεωφόρου Αρτέμιδας, το οδικό δίκτυο είναι εξαιρετικά άσχημο οι περισσότεροι δρόμοι που διασταυρώνονται με την Λ. Βραυρώνας είναι κακοφτιαγμένοι. Εξυπηρετείται σε όλο της το μήκος με ΚΤΕΛ σε δευτερεύουσα γραμμή του δικτύου Αγία Παρασκευή – Σπάτα – Αρτέμιδα, καταλήγει νότια της Βελανιδέζας πολύ κοντά στην Βραυρώνα.

Διαβάστε ακόμη:

Χριστούπολη – Σπάτα: Από στολίδι… μόνο σκουπίδι! Γιατί κύριε Δήμαρχε;

“Μαγεία η Λούτσα”! Τι έγραφε ο Φρέντυ Γερμανός το 1960

Ραφήνα: Λαχτάρα με επιβάτη εν πλώ! ‘Επεσε και χτύπησε, τον μετέφεραν στο νοσοκομείο

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *