17/07/2024 12:23 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ραφήνα: Λεωφόρος Φλέμινγκ: Ο δρόμος – καρμανιόλα και τα 6 πιο επικίνδυνα σημεία

Είναι παραλογισμός και εξοργιστική αμέλεια κάθε λίγο και λιγάκι να καταγράφουμε ακόμα ένα τροχαίο


Με αφορμή τα τελευταία τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν στη Λεωφόρο Φλέμινγκ το anatolika24.gr επισημαίνει τους κινδύνους που κρύβει ο συγκεκριμένος δρόμος -καρμανιόλα στη Ραφήνα, από το κέντρο (την πλατεία) έως την Διασταύρωση. Η ισττορία αυτή με την κατ’ ευφημισμόν, “Λεωφόρο” θα πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει οριστικά. Κάθε λίγο και λιγάκι έχουμε κι ένα τροχαίο…

Η αδιαφορία και η απραξία εδώ και πολλά χρόνια των εκάστοτε διοικήσεων της περιφέρειας, όπως και τα μικροσυμφέροντα ορισμένων, στο αίτημα της κοινωνίας και των δημοτικών αρχών της πόλης, να ληφθεί μέριμνα και να προχωρήσουν στην εφαρμογή των μελετών που υπάρχουν ήδη, για την διαπλάτυνσή της, δεν έχουν καμία λογική. Είναι παραλογισμός και εξοργιστική αμέλεια κάθε λίγο και λιγάκι να καταγράφουμε ακόμα ένα τροχαίο.

Ο συγκεκριμένος δρόμος όπως γνωρίζουν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής, είναι καρμανιόλα καθώς κρύβει πολλές παγίδες και τα ατυχήματα που έχουν γίνει είναι πάρα πολλά.

Κατ΄αρχάς το σημείο (φωτό πάνω) που πρέπει να δώσει κανείς πολύ μεγάλη προσοχή ξεκινώντας από το κέντρο της Ραφήνας προς την Διασταύρωση είναι το αλαλούμ που γίνεται στο ύψος του σούπερ μάρκετ “Σκλαβενίτης” (πρώην Μαρινόπουλος).

Υπάρχει ένα φανάρι που δεν λειτουργεί, συνεπώς οι οδηγοί πρέπει να έχουν τον νου τους διότι: και αυτοί που κινούνται επί της Λεωφ. Φλέμινγκ και αυτοί που  κινούνται επί της Ευβοϊκού, πρέπει να σταματήσουν για να περάσουν από τον έναν δρόμο στον άλλον.

Είναι κομβικό το σημείο, αφού ο ένας δρόμος είναι ο κεντρικός άξονος εισόδου στο κέντρο της πόλης και ο άλλος αυτός που πολλοί οδηγού χρησιμοποιούν για να αποφύγουν την κίνηση στο κέντρο αλλά και να πάνε προς το λιμάνι.

Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με αυτούς που έρχονται με το καράβι και φεύγουν προς Αθήνα. Αν σε όλα αυτά προσθέσετε και την κίνηση που έχει το σούπερ μάρκετ, τότε καταλαβαίνετε τι γίνεται!!!

Δεύτερο επικίνδυνο σημείο λίγο πιο κάτω στο ύψος του σούπερ μάρκετ “Γαλαξίας” (φωτό πάνω), εκεί όπου οι περισσότεροι δεν προτιμούν να παρκάρουν πίσω στο πάρκινγκ, αλλά παρκάρουν μπροστά στο σούπερ μάρκετ.

Αυτοί λοιπόν ειδικά όταν φεύγουν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση πρέπει να κάνουν όπισθεν σε ένα δρόμο όπου έχει πολύ μεγάλη κίνηση. Καταλαβαίνετε τι γίνεται τότε. Να θυμίσουμε πως σε αυτό ακριβώς το σημείο έχουν σημειωθεί πολλά και κυρίως σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

Tρίτο σημείο καραμπόλα, είναι αυτό στη διασταύρωση της Φλέμινγκ με την Τζ. Κένεντι, δηλαδή στον γνωστό “Μύλο”. Αυτό το περιβόητο στενάκι όπου εξυπηρετεί όσους μένουν στις “επάνω” γειτονιές, προς Περιβολάκια και περνούν από το γεφυράκι για να πάνε στα σπίτια τους ή να βγουν στον κεντρικό δρόμο είναι σκέτος κίνδυνος. Λίγο η περιορισμένη ορατότητα, λίγο να τρέχουν παραπάνω στην Λεωφ. Φλέμινγκ, λίγο η ολισθηρότητα του δρόμου όταν οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες, δεν αργεί και πολύ να συμβεί το κακό, όπως το σαββατόβραδο.

Ένα άλλο πολύ επικίνδυνο σημείο είναι η συμβολή της Φλέμινγκ με τη Δημοκρατίας, ένας δρόμος που οδηγεί προς το Κόκκινο Λιμανάκι. Φανάρι ως γνωστόν δεν υπάρχει για να έχει προτεραιότητα κάποιος, με συνέπεια όσοι θέλουν να στρίψουν στο ύψος του βενζινάδικου προς Κόκκινο Λιμανάκι στέκονται στη διαχωριστική γραμμή με κίνδυνο να μην τους δει κάποιος από το αντίθετο ρεύμα ή κάποιος ο οποίος έρχεται με υψηλή ταχύτητα προς την ίδια κατεύθυνση.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με όσους σταματούν να ψωνίσουν στο αρτοποιείο ή στο μανάβικο ή να πάνε στο βενζινάδικο και θέλουν να κάνουν αναστροφή μετά. Ότι πιο χειρότερο μπορεί να κάνει κανείς. “Ορατότης μηδέν”! Καλύτερα να κάνεις τον σταυρό σου!!!

Στο μεταξύ είναι και οι πεζοί που θέλουν να διασχίσουν την Λεωφόρο και δεν μπορούν με τίποτα, αφού τα αυτοκίνητα και πολλές φορές τα φορτηγά δεν περιορίζουν την ταχύτητα. Κατά την γνώμη μας ο συγκεκριμένος κόμβος είναι ένα από τα… επικινδυνότερα σημεία για τροχαίο με θύματα.

Λίγο μετά, διαπιστώνουμε πως υπάρχει ακόμα ένα επικίνδυνο σημείο (πάνω φωτό). Είναι το σημείο που πολλοί χρησιμοποιούμε για να κόψουμε δρόμο και να βγούμε χωρίς φανάρια και κίνηση στη Λεωφόρο Μαραθώνος και να φύγουμε προς Νέα Μάκρη.

Πρόκειται για την οδό Μακεδονομάχων, ένα μικρό σε πλάτος στενάκι με όχι και τόσο καλό οδόστρωμα και περιορισμένη ορατότητα, που περνά από τα “Σκουφέϊκα”. Αυτά όμως είναι μια άλλη ιστορία. Το επικίνδυνο του πράγματος έχει να κάνει με όσους βγαίνουν από αυτό το στενάκι, γιατί δεν έχουν ορατότητα. Και από τη μια μεριά και από την άλλη, οι στροφές δεν επιτρέπουν στον οδηγό να μπορεί να διαπιστώσει εάν έρχεται αυτοκίνητο. Πολλές φορές βγαίνουν και αναγκάζονται οι οδηγοί που κινούνται στην Λεωφόρο Φλέμινγκ να πατήσουν απότομα φρένο, γιατί εμφανίζεται μπροστά τους ένα αυτοκίνητο και αιφνιδιάζονται. Μεγάλη προσοχή λοιπόν και εδώ.

Και τέλος το τελευταίο σημείο που χρήζει μεγάλης προσοχής από οδηγούς και πεζούς, είναι πριν την Διασταύρωση, στο μικρό στενό όπου τα πρωινά και τα μεσημέρια, γίνεται πανικός, διότι οι γονείς πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Τελευταία υπάρχει σχολικός φύλακας που ρυθμίζει την κυκλοφορία και βάζει τάξη στους βιαστικούς και ανυπάκουους οδηγούς. Όμως αν θέλει κάποιος να βγει με το αυτοκίνητό του από αυτό το στενάκι προς τον κεντρικό δρόμο, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, αλλά κυρίως υπομονετικός, ώστε σιγά σιγά να στρίψει προς την κατεύθυνση που θέλει. Αλλιώς…

Αυτά είναι τα σημεία καρμανιόλες της Λεωφόρου Φλέμινγκ που πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά γι αν μην συμβεί κάτι κακό.

Τι γίνεται με την διαπλάτυνση της Λεωφ. Φλέμινγκ

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Λεωφόρος Φλέμινγκ είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής. Η διαπλάτυνση της, είναι ένα από τα θέματα που έχουν συζητηθεί πολλές φορές.

Η διαπλάτυνση της  θα «ανακουφίσει» τη Ραφήνα, αλλά και όσους κινούνται είτε προς το λιμάνι, είτε προς Αθήνα, όπως επίσης θα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια στους διερχόμενους οδηγούς αλλά και στους πεζούς, αφού στα σχέδια υπάρχει και η κατασκευή πεζοδρομίου.

Όσες φορές πάει να ξεκινήσει κάτι, πάντα υπάρχουν “εμπόδια”. Αλήθεια ποιοι δεν θέλουν την διαπλάτυνση της Λεωφόρου Φλέμινγκ; Γιατί πρέπει να “σκοτώνεται” ο κόσμος σ αυτόν τον δρόμο; Είναι ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις…

Διαβάστε ακόμη:

Έκτακτο! Μην πίνετε νερό απ΄ την βρύση- Ανακοίνωση του Δήμου

Η τραγωδία που συγκλόνισε τη Λούτσα – Έξι νεκροί

Η εν ψυχρώ εκτέλεση στον Γέρακα που πάγωσε το πανελλήνιο (σοκαριστικό βίντεο)

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *