21/02/2024 1:41 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι πυρόπληκτοι της Παλλήνης συνεχίζουν να δοκιμάζονται!

"O κ. Ζούτσος δεν έχει την παραμικρή ενσυναίσθηση και απαντά ότι όλα τα προβλήματα έχουν λυθεί"


Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου, που άφησαν περίπου 75 συμπολίτες μας με κατεστραμμένα ολοσχερώς τα σπίτια τους, ενώ, περίπου, άλλα 100 σπίτια χρειάζονται αποκατάσταση για να κατοικηθούν, η Δημοτική Αρχή, αποφάσισε την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου και προς έκπληξη μας, απέφυγε για άλλη μια φορά, να εντάξει στην ημερήσια διάταξη τα πολλά και ήδη οξυμμένα προβλήματα των πυρόπληκτων οικογενειών.

Η κυνική αυτή επιλογή ξεπεράστηκε, και αναγκάστηκαν να συζητήσουν το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο μετά την κατάθεση κειμένου πενήντα πυρόπληκτων συμπολιτών μας. Αναγκάστηκε η Δημοτική αρχή, όχι μόνο να συζητήσει και να δώσει απαντήσεις σε σειρά κρίσιμων ερωτημάτων αλλά και να ακούσει από την Δημοτική Παράταξη μας, «ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας» όλα όσα αφουγκράστηκαν τα στελέχη της στις πυρόπληκτες γειτονιές της πόλης, τις οποίες επισκέφθηκαν μία προς μία.

Ο Δήμαρχος κ. Α. Ζούτσος, ενημέρωσε τους έκπληκτους πυρόπληκτους που βρεθήκαν στη συνεδρίαση και τους δημοτικούς συμβούλους , ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που να μην έχει ήδη λυθεί. Με την τοποθέτησή του απέδειξε ότι, είτε δεν διαθέτει την παραμικρή ενσυναίσθηση, είτε ψεύδεται, προσπαθώντας να κερδίσει τις εντυπώσεις τουλάχιστον των συμπολιτών μας, που δεν γνωρίζουν από κοντά τα προβλήματα.

Η απάντηση της επικεφαλής της δημοτικής παράταξης κ. Ειρήνης Κουνενάκη, προς τον Δήμαρχο, ήτανότι ανθεωρεί ότι αυτά που λέμε δεν είναι η πραγματικότητα, να προχωρήσει άμεσα σε λαϊκές συνελεύσεις με τους πυρόπληκτους, προκειμένου οι ίδιοι να μιλήσουν για την πραγματικότητά τους. Εμείς, είμαστε έτοιμοι, αν οι πυρόπληκτοι δεν επιβεβαιώσουν τα λεγόμενά μας, να ζητήσουμε μία μεγάλη δημόσια συγγνώμη. Αλλιώς, τη συγγνώμη αυτή πρέπει να τη ζητήσει ο ίδιος ο Δήμαρχος.

Οι επισημάνσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο:

  • Κανένα επίδομα δεν δόθηκε μέχρι σήμερα στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας. Ούτε καν το επίδομα των 600 ευρώ για τις πρώτες έκτακτες ανάγκες τους! Τα χρήματα από το Υπουργείο εστάλησαν στο Δήμο Παλλήνης στις 7 Σεπτεμβρίου 2022 και μέχρι σήμερα δεν αποδόθηκαν στους δικαιούχους. Οι περισσότεροι προσπαθούν να κάνουν ότι μπορούν μόνοι τους. Χωρίς όμως οικονομική βοήθεια από το κράτος και τον Δήμο, κανείς δεν θα μπορέσει να ξαναφτιάξει το σπίτι του.
  • Κλήθηκαν οι πυρόπληκτοι να μαζέψουν και να πετάξουν τα αποκαΐδια της πυρκαγιάς, δίχως να έχουν την παραμικρή υποστήριξη από το Δήμο. Και όχι μόνο… Ο Δήμαρχος προέτρεψε τους πυρόπληκτους να καλύψουν τις δαπάνες ενοικίασης των ειδικών κάδων από το βοήθημα των 600 € που όμως μέχρι και σήμερα, 2,50 μήνες μετά, δεν το πήραν. Αφού άφησε τους πυρόπληκτους στο έλεος, να πληρώσουν μόνοι τους για να απομακρύνουν τα καμένα, αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίαση να αναλάβει το κόστος, από δω και πέρα. Τον καλέσαμε, αν πραγματικά νοιάζεται και δεν θέλει να κοροϊδεύει, να αναλάβει το κόστος για όλους όσους ήδη έχουν καλύψει τη δαπάνη μόνοι τους, δηλαδή για τους περισσότερους και να τους επιστρέψει τα χρήματα που έχουν δαπανήσει.
  • Ζητήσαμε από τον Δήμαρχο να αναλάβει ο Δήμος την αντιμετώπιση όλων αυτών των υποχρεώσεων που φορτώθηκαν στους πυρόπληκτους, του ζητήσαμε να σταθεί αλληλέγγυος προς τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται με τόσο επιβαρυμένο τρόπο, αυτή την εποχή.
  • Ζητήσαμε να αντιμετωπίσει με πνεύμα κοινωνικής ευαισθησίας, τον ΑμεΑ πυρόπληκτο συμπολίτη μας με αναπηρία 85%, ο οποίος, έχασε από τη φωτιά ολοκληρωτικά το σπίτι του και σήμερα, μη έχοντας στέγη, φιλοξενείται προσωρινά σε φιλική του οικογένεια. Η πρόταση της Δημοτικής αρχής να εγκατασταθεί σε δομή αποκατάστασηςτου …. Βόλου – την χαρακτηρίζει!

Περιμέναμε από την Δημοτική Αρχή να λειτουργήσει όλη αυτή την περίοδο που οι πυρόπληκτοι δοκιμάζονται και βασανίζονται από ελλείψεις, στερήσεις, αδιέξοδα και από μεγάλες εκκρεμότητες, με γρήγορα αντανακλαστικά, με ευθύνη, τόλμη και αποφασιστικότητα.

Δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή Παλλήνης φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων, έδειξε για μια ακόμη φορά την κούραση της από την πολυετή άσκηση διοίκησης του Δήμου και έπεισε πως ό,τι είχε να προσφέρει στην πόλη, το έδωσε.

Η Δημοτική Παράταξη ΕΜΕΙΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ, οραματίζεται και παλεύει έμπρακτα για να έχουμε μια δημοτική αρχή, εμπνεόμενη και συναισθανόμενη τις κοινωνικές ανάγκες, με σθένος και βούληση να ασκήσει αναγκαίες πολιτικές, ακόμα και αν αυτές δεν είναι θεσμοθετημένες και να διεκδικήσει τα αυτονόητα από την κεντρική διοίκηση, δίπλα στους πολίτες της.

Δημοτική Παραταξη

ΕΜΕΙΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Διαβάστε ακόμη: 

Αθανάσιος Ζούτσος: Σε εκδήλωση για τους πυρόπληκτους της Παλλήνης, χόρεψε το «Βρέχει φωτιά στην στράτα μου»!

Αρτέμιδα: Μπαμπάς και γιος πήραν στο κυνήγι διαρρήκτη!

Aνατολική Αττική: Αυτές είναι οι τιμές στα ενοίκια – Ποιές περιοχές είναι στα ύψη

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *