26/07/2024 7:08 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πενθεί η Νέα Μάκρη! Έφυγε από τη ζωή ο…

Το δυσάρεστο νέο έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας


Η Νέα Μάκρη πενθεί για την απώλεια ενός πολύ σημαντικού προσώπου, ιατρού, λογοτέχνη και εξαίρετου επιστήμονα. Η θλιβερή είδηση ότι ο Μιχάλης Δελησάββας έφυγε από τη ζωή σκόρπισε θλίψη στην περιοχή και όχι μόνο. Το δυσάρεστο νέο έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας.

«Ένας σπουδαίος άνθρωπος και εξαίρετος επιστήμονας, ο συντοπίτης μας Μιχάλης Δελησάββας, έφυγε από τη ζωή.

Πρόσφερε τα μέγιστα στην επιστήμη και στον τόπο μας διατηρώντας ψηλα την ιστορία μας, αφήνοντάς μας μεγάλη παρακαταθήκη με το έργο του.

Η απώλειά του μας αφήνει μεγάλο κενό».

Συλλυπητήρια και κουράγιο στην οικογένεια και στους οικείους του» , αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο κ. Τσίρκας.

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Δελησάββας

Γεννήθηκε στη Νέα Μάκρη Αττικής. Έβγαλε το Γυμνάσιο Μαραθώνα και φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Ήταν γιατρός (παιδίατρος) διδάκτωρ της Ιατρικής του Παν/μίου Αθηνών.

Εξέδωσε μεταξύ άλλων τις Ποιητικές Συλλογές: «Βήματα και Ανάσες», εκδ. Διογένης 1983, «Κατόψεις», εκδ. Διογένης 1985, «Εσωτερική Μετανάστευση», εκδ. Διογένης 1989. Διηγήματα: «Άνθρωποι δικοί μας», εκδ. Διογένης 1984, «Σε άλλους Παράλληλους», εκδ. Διογένης 1986 και «Η Αντιγόνη του Μαραθώνα», εκδ. Διογένης 1991. Επίσης τα «Τρία Παραμύθια», εκδ. Διογένης 1987 και τα «Λαογραφικά Μάκρης και Λιβισίου Λυκίας Μ. Ασίας», 1988, κ.ά.

Το 1987 έγινε μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών.

Η Εταιρεία Ιστορικών Ερευνών “Λυκία” σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

Αγαπητοί φίλοι, πατριώτες και επίτιμα μέλη της ΛΥΚΙΑΣ,

Με βαθειά θλίψη σας ενημερώνουμε για το χαμό του αγαπημένου μας δασκάλου Μιχάλη Δελησάββα. Ο Μιχάλης αγωνίστηκε και υπηρέτησε πιστά σε όλη του τη ζωή, υπερβάλλοντας εαυτόν, την ιατρική, τη λογοτεχνία, την ποίηση και τη λαογραφία. Ένας γλυκός άνθρωπος που αγωνίστηκε μέχρι τέλους, απο τα μετερίζια της επιστήμης και της τέχνης με ευγένεια, υπομονή και επιμονή για να ανεβάσει τον εαυτό του και τον άνθρωπο ψηλότερα απο την ύλη και την καθημερινότητα, προς την αγάπη, την αξιοπρέπεια, την πνευματικότητα και τις αιώνιες πανανθρώπινες αξίες.

Ο αγαπημένος μας δάσκαλός θα μένει πάντα δίπλα μας και μέσα στην καρδιά και το μυαλό μας, μιλώντας μας διαρκώς μέσα απο την υποδειγματική στάση ζωής του, τις μνήμες και το έργο που μας άφησε παρακαταθήκη.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στην προσφορά του και τη μνήμη του, η ΛΥΚΙΑ θα διοργανώσει το 5ο Αντάμωμα Απανταχού Μακρηνών Λιβισιανών το 2023 «Στη μνήμη του Μιχάλη Δελησάββα», ενώ θα ετοιμάσει μια έκδοση για τη ζωή και το έργο του.Στην αγαπημένη του σύζυγο Μαριάννα και τα παιδιά του Παναγιώτη και Νίκη, στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια με την ευχή, η αγνή ψυχή και η γλυκειά μνήμη του Μιχάλη να στέκει φύλακας άγγελός τους.

Μιχάλη,

Αγαπημένε μας δάσκαλε, τώρα πια, με τα μάτια της μεγάλης ψυχής σου μπορείς να βγείς ψηλά και απο τη Νέα Μάκρη και το Χαλάνδρι να περάσεις πάνω απο το Αιγαίο και να ατενίσεις απο ψηλά πάνω απο το Λιβίσι που τόσο αγάπησες και ύμνησες αλλά δεν επισκεύθηκες ποτέ.

Να διαβείς τις έρημες στράτες του τόπου των προγόνων μας, πλάϊ-πλάϊ με τις σεπτές ψυχές του δάσκαλου Μιχαήλ Μουσαίου, του Χατζη-Νικόλα Λουϊζίδη και όλων των άλλων μεγάλων και ιερών προσώπων της χαμένης πατρίδας μας, στον αιώνιο χρόνο.

Μιχάλη, φίλε δάσκαλε και συνοδοιπόρε, να είναι αιωνία σου η μνήμη και ελαφρό το χώμα που θα σε σκεπάζει!
Με απεριόριστη αγάπη, εκτίμηση, σεβασμό και ευγνωμοσύνη,

Οι μαθητές σου

Εταιρεία Ιστορικών Ερευνών ‘ΛΥΚΙΑ’

(ΥΓ: Η οικογένεια δεν γνωρίζει ακόμα λεπτομέρειες για την κηδεία. Iσως γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο. Σε κάθε περίπτωση για ότι μάθουμε θα σας κρατήσουμε ενήμερους).

Διαβάστε ακόμη:

Τρόμος στη ΔΟΥ Παλλήνης! Φορολογούμενος έσπασε το γκισέ και όρμηξε σε υπάλληλο

Λαχτάρα στο Πόρτο Ράφτη! Πήγε για μπάνιο και την παρέσυρε η θάλασσα

Τροχαίο στην Αρτέμιδα! Σμπαράλια τα αυτοκίνητα, δύο οι τραυματίες (φωτό)

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *