19/06/2024 2:09 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γιώργος Σωφρόνης: Του στοίχισε “ακριβά” η αποχώρηση της Ακριβής Καρούμπαλη

"Επιχείρησε να φανεί ότι με διαγράφει από την εν λόγω παράταξη"


Τριγμούς στην παράταξη “Σαρωνικός Αύριο” του Γιώργου Σωφρόνη προκάλεσε η κίνηση της ανεξαρτητοποίησης της Δημοτικής ΣυμβούλουΑκριβής Καρούμπαλη. Με την ίδια να διευκρινίζει πως «Με λύπη μου ενημερώθηκα ότι ο επικεφαλής της παράταξης κ. Σωφρόνης επιχείρησε να φανεί ότι με διαγράφει από την εν λόγω παράταξη”, Όπως λέεν στον Δήμο Σαρωνικού, η απώλεια αυτή στοίχισε “ακριβά” στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Σε ανακοίνωση της η Ακριβή Καρούμπαλη αναφέρει:

«Με λύπη μου ενημερώθηκα ότι ο επικεφαλής της παράταξης «Σαρωνικός Αύριο», κ. Γιώργος Σωφρόνης επιχείρησε να φανεί ότι με διαγράφει από την εν λόγω παράταξη. Σ’αυτήν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αρκούμαι στο να ενημερώσω τους συνδημότες μου καθώς και τον ίδιο τον κ. Σωφρόνη, ότι ως Δημοτική Σύμβουλος Παράταξης η οποία έχω ήδη ανεξαρτητοποιηθεί σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και ακολουθώντας πιστά το γράμμα του νόμου, ενημερώνοντας από τις 15:10 σήμερα (χθες) το μεσημέρι γραπτώς καθώς όφειλα αλλά και τηλεφωνικώς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δήμητρα Ράπτη, δεν υφίσταται θέμα διαγραφής για το πρόσωπό μου.

Επίσης να προσθέσω ότι νωρίτερα είχε ενημερωθεί και ο ίδιος ο κ. Σοφρώνης για την απόφαση ανεξαρτητοποίησής. Προς το παρόν, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.»

Η Επιστολή Ανεξαρτητοποίησης της

Προς : Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κα Δήμητρα Ράπτη –

07/11/2022

Θέμα : Ανεξαρτητοποίηση Μέλους Δημοτικής Παράταξης «Σαρωνικός Αύριο»

Αξιότιμη κ.Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Αξιότιμε κ.Δήμαρχε,

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι και μέλη,

Με την παρούσα επιστολή, δηλώνω την αποχώρησή μου από την Δημοτική Παράταξη «Σαρωνικός Αύριο» του Δήμου Σαρωνικού και την απόφαση μου να παραμείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη αλλά καθ’όλα συνειδητή απόφαση, η οποία πάρθηκε έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο ανάκλησης αυτής και κατόπιν ωρίμου σκέψεως και ενδελεχούς προσωπικής αναζήτησης. Ακλόνητη πεποίθηση μου είναι ότι τα μέλη μιας Δημοτικής Παράταξης οφείλουν μεν να ενστερνίζονται κατά το δυνατόν, τις βασικές αρχές, τις απόψεις, τις τακτικές αλλά και τον τρόπο προσέγγισης των αυτοδιοικητικών θεμάτων κυρίως, όπως αυτά ορίζονται από τον επικεφαλής τους, υπό την αίρεση δε, να υπάρχει η απαραίτητη συνάφεια της προσωπικής οπτικής τους σε αυτά.

Σας γνωστοποιώ λοιπόν, πλέον ξεκάθαρα, ότι η εν λόγω συνάφεια με την προσωπική μου οπτική στα ανωτέρω, έχει σοβαρά διαρραγεί.

Συνεπώς, αισθάνομαι την ανάγκη να διασφαλίσω τον κοινό σκοπό τον οποίο κλήθηκα να υπηρετήσω, πράττοντας με σύνεση και σθένος και προστατεύοντας αδιάκοπα τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης, ο οποίος ρυθμίζει και διαμορφώνει ουσιαστικά την καθημερινότητά μας. Φρονώ πως όλοι μας οφείλουμε να μην χάνουμε την επαφή μας με την βιωματική αλήθεια των συμπολιτών μας και επιπρόσθετα, οφείλουμε να μην θεωρούμε δεδομένη την ανοχή τους στις όποιες λανθασμένες αυτοδιοικητικές μας αποφάσεις.

Αλήθεια είναι πως προσβλέπω σε μια νέα βάση δεδομένων στα αυτοδιοικητικά πεπραγμένα του δήμου μας, επικεντρώνοντας στη μεθοδική οργάνωση, στην συλλογική στόχευση και διαβούλευση, στην αποτελεσματικότητα, στην διαφάνεια αλλά και στην ενεργό στάση όλων των αιρετών. Αδιαπραγμάτευτα στοιχεία όλα αυτά κατ’εμέ τουλάχιστον, για τα οποία πάλεψα, παλεύω και θα συνεχίσω να παλεύω μέχρι το τέλος της θητείας μου, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια εκτίμησης των καταστάσεων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, υπό το πρίσμα κυρίως του δημότη και όχι μόνον του αιρετού.

«Το να είναι μια κοινωνία σπουδαία, δεν είναι έργο της τύχης αλλά της γνώσης και των επιλογών που κάνουν όποιοι αποφασίζουν την πολιτική πορεία της» κατά τον Αριστοτέλη και συντάσσομαι απόλυτα.

Θλίβομαι ειλικρινά εάν με την απόφαση μου αυτή στεναχωρώ τις συνεργάτιδες μου και τους συνεργάτες μου, τις οποίες και τους οποίους ευχαριστώ θερμά για την μέχρι τώρα συνεργασία μας και ταυτόχρονα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον επικεφαλής της παράταξης «Σαρωνικός Αύριο» για τις θέσεις ευθύνης που μου εμπιστεύθηκε και να δηλώσω απερίφραστα ότι κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια και εργάστηκα με αφοσίωση για το κοινό καλό.

Με απόλυτο σεβασμό, εκτίμηση και ειλικρίνεια στους συνδημότες μου που με εξέλεξαν, πλέον θα κρίνομαι και θα αξιολογούμαι ως ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος με βαθύ αίσθημα χρέους για τον τόπο μου.

Με εκτίμηση

Ακριβή Καρούμπαλη – Καραμάνη

Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Σαρωνικού

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Σωφρόνης αναφέρει:

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να προβούμε σε διαγραφή της δημοτικής συμβούλου Ακριβής Καρούμπαλη από την παράταξη Σαρωνικός Αύριο.

Η κ. Καρούμπαλη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα 7/11/2022 με τον επικεφαλής Γιώργο Σωφρόνη εξέφρασε τη διαφοροποίησή της από θέσεις της παράταξης. Επέλεξε μάλιστα να εκφράσει τη διαφοροποίησή της αυτή, την ημέρα που η παράταξή μας απηύθυνε κάλεσμα προς τους δημότες, ώστε να ξεκινήσει ευρεία συζήτηση και ενημέρωση για την οικονομική κατάρρευση του Δήμου και για τις αναμφισβήτητες πολιτικές ευθύνες της Δημοτικής Αρχής.

Είναι απορίας άξιο γιατί η κ. Καρούμπαλη επιλέγει μια τέτοια στιγμή να δηλώσει τη διαφοροποίησή της. Τη στιγμή που η παράταξή μας ξεκινά ένα δημόσιο ανοικτό διάλογο για να αποκαλύψει τις διαχειριστικές αστοχίες και τα πολλαπλά συμπτώματα κακοδιαχείρισης της διοίκησης. Για να υπογραμμίσει την οριζόντια πολιτική ευθύνη που φέρουν όλα τα μέλη της σημερινής διοίκησης.

Ο χρόνος θα δείξει και θα αποδείξει τις προθέσεις του καθενός. Σε κάθε περίπτωση η πορεία όλων μας κρίνεται καθημερινά.

Ειδικά από τη στάση και τη θέση που κρατάμε απέναντι στο μείζων ζήτημα : την οικονομική κατάρρευση του Δήμου Σαρωνικού.

Ο Επικεφαλής της Παράταξης Σαρωνικός Αύριο
Γιώργος Σωφρόνης 

Διαβάστε ακόμη:

Ραφήνα! Βόμβα από την Δήμητρα Τσεβά: Κατεβαίνει για Δήμαρχος

Φρίκη! 36χρονη καταγγέλλει ομαδικό βιασμό στη Νέα Μάκρη!!!

Έξαγοράστηκαν τα σούπερ μάρκετ “Γέγος” σε Πόρτο Ράφτη, Μαρκόπουλο, Αρτέμιδα & Κερατέα

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *