26/04/2024 11:13 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Νίκος Καντερές: Έρχεται η πρώτη ψυχρή εισβολή του χειμώνα – Tι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

Η πτώση του θερμομέτρου θα είναι κατά 10 με 12 βαθμούς τουλάχιστον


Με υψηλές θερμοκρασίες, όχι όμως ασυνήθιστες για δεύτερο δεκαήμερο Δεκεμβρίου, θα φύγει αυτή η εβδομάδα με τους νοτιάδες και τις βροχές βασικά στη δυτική Ελλάδα και κυρίως στην Ήπειρο να σταματούν. Ο υδράργυρος θα φθάσει τους 22 με 24 βαθμούς και τοπικά στη Κρήτη τους 25 με 26 βαθμούς.

Από τη Κυριακή αρχίζει η ψυχρή εισβολή προερχόμενη από την ανατολική Ευρώπη και θα κορυφωθεί Τρίτη ,Τετάρτη με το χειμερινό ηλιοστάσιο και την έναρξη τυπικά του χειμώνα. Η πτώση του θερμομέτρου θα είναι κατά 10 με 12 βαθμούς τουλάχιστον, ενώ ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει μονάδες κάτω του μηδενός σε ότι αφορά τις ελάχιστες τιμές στη βόρεια Ελλάδα και τα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό αυτής της μεταβολής του καιρού θα είναι η επικράτηση θυελλωδών βοριάδων έντασης 8 με 9 μποφόρ και πιθανόν περισσότερο προξενώντας απαγορευτικά στο Αιγαίο.

Η καιρική αυτή κατάσταση με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τους βοριάδες θα συνεχιστεί Τετάρτη και Πέμπτη,ενώ τη Παρασκευή το Σάββατο και τα Χριστούγεννα τα Μποφόρ θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα ανεβεί λίγο

Από άποψης φαινομένων θα είναι λίγα, δηλαδή ασθενείς τοπικές βροχές στα πεδινά της βόρειας ,της κεντρικής , της ανατολικής χώρας και τα νησιά του Αιγαίου και τη Κρήτη και λίγα χιόνια στα ορεινά τους. Βέβαια θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας που θα είναι μεγαλύτερα στη δυτική Ελλάδα.

Η εβδομάδα που έρχεται θα είναι εντελώς διαφορετική και δεδομένου ότι κυκλοφορούν ιώσεις, ευτυχώς τα σχολεία λόγω τη εορτών θα κλείσουν, απαιτείται προσοχή στους κλειστούς χώρους, από μικρούς και μεγάλους!!

Διαβάστε ακόμη:

Ραφήνα: Καλό σου ταξίδι αξιότιμε κύριε Πολύκαρπε (Τάκη) Μαραγκουδάκη

“Λευκή Νύχτα”! Η Ραφήνα χόρεψε στον ρυθμό του Γιώργου Τσαλίκη (φωτό & βίντεο)

Στη Σουηδία είδαν την “εξαφανισμένη” Άρτεμη από το Κορωπί! Ανατροπή στο θρίλερ

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *