26/02/2024 7:22 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γιατί πήρε παράταση ο διαγωνισμός για το ΚΕΛ σε Ραφήνα-Πικερμι, Αρτέμιδα-Σπατα

Οι νέες ημερομηνίες δημοπράτησης είναι από 7 Ιουνίου που ήταν στις 16 Ιουνίου


Παράταση πήρε για άλλη μια φορά το μεγάλο έργο για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Ραφήνας-Πικερμίου και Σπατών-Αρτέμιδας. Σύμφωνα με την απόφαση οι νέες ημερομηνίες δημοπράτησης είναι από 7 Ιουνίου που ήταν στις 16 Ιουνίου (υποβολή φακέλων) και τρεις ημέρες μέτα στις 16 του μήνα θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών. Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι η ΕΥΔΑΠ. Η πρωτη ημερομηνία δημοπράτησης ήταν στις 10 Απριλίου αλλά έκτοτε έχουν δοθεί αλλεπάλληλες παρατάσεις.

Η εργολαβία Α458 είναι από τις σημαντικότερες καθώς στο ΚΕΛ (στον Βιολογικό δηλαδή) θα καταλήγουν τα δίκτυα αποχέτευσης που κατασκευάζει μέσω άλλων εργολαβιών η ΕΥΔΑΠ στην περιοχή. Εκεί θα γίνεται η επεξεργασία τους προκειμένου να υπάρχει ολοκληρωμένη και ορθή διαχείριση των λυμάτων σε μια ευρεία περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Το κόστος της σύμβασης με τον αναλογούντα ΦΠΑ φτάνει τα 110,08 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 88,77 εκατ. ευρώ) και αναμένεται να κινητοποιήσει πολλές τεχνικές εταιρείες. Είναι μέρος του ευρύτερου προγράμματος της ΕΥΔΑΠ για την επαρκή κάλυψη της Ανατολικής Αττικής με δίκτυα αποχέτευσης και την διαχείριση του μέσω των Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων.

Στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνονται τα έργα της παρούσας Φάσης των εγκαταστάσεων του ΚΕΛ Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδας, τα έργα του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού διάθεσης εκροών και τα έργα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης (ΚΠΕΕ) συμπεριλαμβανομένου του περιβάλλοντος αυτό χώρου.

Υβριδικός διαγωνισμός με κατασκευή αλλά και λειτουργία

Η διάρκεια της σύμβασης έχει οριστεί να έχει διάρκεια 114 μήνες εκ των οποίων οι πρώτοι 30 μήνες αφορούν στο κατασκευαστικό σκέλος. Οι επόμενοι 84 μήνες (7 χρόνια δηλαδή) αφορούν στην ανάληψη της λειτουργίας και συντήρησης του ΚΕΛ. Στο ποσό περιλαμβάνεται ως προαίρεση και η λειτουργία του ΚΕΛ για επιπλέον διάστημα ενός έτους.

Ουσιαστικά μιλάμε για ένα “υβριδικό” είδος δημόσιου διαγωνισμού καθώς το αντικείμενο δεν είναι αμιγώς κατασκευαστικό αλλά περιλαμβάνει και μια περίοδο λειτουργίας την οποία αναλαμβάνει για λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ χωρίς κάποια δέσμευση τύπου ΣΔΙΤ.

Το Έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», εκχωρημένο στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Αττικής, και αποτελεί υποέργο της Πράξης «Συλλογή, Επεξεργασία αστικών λυμάτων Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδος και Επαναχρησιμοποίηση-Διάθεση επεξεργασμένων εκροών», καθώς και από Πιστώσεις της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε.

Το αντικείμενο του έργου

Το αντικείμενο της Εργολαβίας διαχωρίζεται στα εξής μέρη και τμήματα, χωρίς ο διαχωρισμός αυτός να αναιρεί τον ενιαίο χαρακτήρα του Έργου:

A. Πρώτο Μέρος (Μέρος 1) του Έργου, που περιλαμβάνει τα τρία τμήματα 1Α, 1Β και 1Γ. Το Πρώτο Τμήμα (Τμήμα 1Α) του Έργου περιλαμβάνει την εκπόνηση της Οριστικής Μελέτης – Μελέτης Εφαρμογής και την πλήρη κατασκευή του ΚΕΛ και του υποθαλάσσιου αγωγού, σύμφωνα με την Τεχνική Συγγραφή Υποχρεώσεων, τις Τεχνικές Προδιαγραφές, την Τεχνική Προσφορά του Αναδόχου, και τα λοιπά Συμβατικά Τεύχη.

Το Δεύτερο Τμήμα (Τμήμα 1Β) του Έργου περιλαμβάνει τη θέση σε αποδοτική λειτουργία και τη δοκιμαστική λειτουργία του ΚΕΛ και του αγωγού διάθεσης, συμπεριλαμβανομένων των δοκιμών ολοκλήρωσης και της εκπαίδευσης του προσωπικού της ΕΥΔΑΠ στη λειτουργία και συντήρηση των έργων.

Το Τρίτο Τμήμα (Τμήμα 1Γ) του Έργου περιλαμβάνει την επικαιροποίηση και συμπλήρωση της εγκεκριμένης Οριστικής μελέτης, την εκπόνηση της Μελέτης Εφαρμογής και την πλήρη κατασκευή του ΚΠΕΕ και του περιβάλλοντος χώρου αυτού, σύμφωνα με τις Τεχνικές Προδιαγραφές και τα λοιπά Συμβατικά Τεύχη.

B. Δεύτερο Μέρος (Μέρος 2) του Έργου, που περιλαμβάνει την κανονική λειτουργία και συντήρηση του ΚΕΛ και του υποθαλάσσιου αγωγού από τον Ανάδοχο για λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ, καθώς και τη συντήρηση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης και του περιβάλλοντος αυτού χώρου, για χρονικό διάστημα επτά (7) ετών ή ογδόντα τεσσάρων (84) μηνών, με δικαίωμα προαίρεσης για ένα (1) επιπλέον έτος.

Στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνονται και η εκπόνηση κάθε είδους μελέτης και υποστηρικτικής εργασίας – έρευνας που είναι αναγκαία για την άρτια κατασκευή των έργων (ΚΕΛ, υποθαλάσσιος αγωγός, ΚΠΕΕ).

ypodomes.com

Διαβάστε περισσότερα:

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Αταλάντη, “κούνησε” και την Ανατολική Αττική

Θύμα σοβαρού τροχαίου η μετεωρολόγος Χριστίνα Σούζη! Την απεγκλώβισε ο Βασίλης Κωνσταντίνου

Γλυκά Νερά! Ποιος ήταν ο «Ράμπο» ή «ταξιτζής» – Η σχέση του με τη δολοφονία Φιλόπουλου

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *