04/05/2024 1:19 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ωρωπός: Η φωτιά καίει σε δύσβατη περιοχή – Έκλεισαν δρόμοι

Η φωτιά ξεκίνησε από το Μαρκόπουλο Ωρωπού, κοντά στο χώρο του υπό κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων


Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στο δάσος Μαυροσουβάλας στον Ωρωπό, με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να είναι μεγάλη από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Και παρά το γεγονός ότι το πύρινο μέτωπο είναι μακριά από σπίτια, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς, προκειμένου να καταφέρουν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, προτού εξαπλωθεί.

Ως εκ τούτου, αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 84 πυροσβέστες με 21 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, το ένα είναι εκ των οποίων για συντονισμό, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν και τουλάχιστον τέσσερις εθελοντικές ομάδες με οχήματα και πεζοπόρο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η φωτιά ξεκίνησε από το Μαρκόπουλο Ωρωπού, κοντά στο χώρο του υπό κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, και πέρασε γρήγορα σε δύσβατη χαράδρα, με νεότερες πληροφορίες να αναφέρουν πως η φωτιά προχωρά προς Πολυδένδρι, με τις φλόγες να πλησιάζουν το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής, στην κορυφή του βουνού Μαύρη Ώρα, το οποίο βρίσκεται δίπλα στα παλιά λατομεία Ντουμάνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., λόγω της εκδήλωσης της πυρκαγιάς στο δάσος Μαυροσουβάλας Ωρωπού, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στα παρακάτω σημεία:

-ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ – ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ Ν.Ε.Ο.Α.Λ.
-ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙΟΥ, ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΩΡΩΠΟΥ.

  • Φωτογραφία Facebook Group: Πυρκαγιά Ενημέρωση

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *