13/05/2024 8:29 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Γρ. Κωνσταντέλλος έχει δημιουργήσει στα 3Β το πιο ισχυρό brand name στον χώρο της Αυτοδιοίκησης

Συνέντευξη με την Έλενα Κρομμυδά Μανιάτη, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης


Μια συνέντευξη με την Έλενα Κρομμυδά Μανιάτη έχει πάντα ξεχωριστό ενδιαφέρον. Αγαπάει την πόλη της, ασχολείται ενεργά με τα τοπικά δρώμενα, και ο σκοπός της είναι ναβοηθά τους δημότες που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Σ΄ αυτές τις εκλογές είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.

Έλενα υποψήφια δημοτική σύμβουλος Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος;

ΕΜ: Κωνσταντέλλος μέχρι τέλος! Έχει δημιουργήσει το πιο ισχυρό brand name στο χώρο της Αυτοδιοίκησης !!!

Είναι πράγματι αναγνωρίσιμος και από ανθρώπους που κατοικούν εκτός Δήμου ΒΒΒ, μέσα από δράσεις, ενέργειες ή αποφάσεις του που έχουν συζητηθεί και έχουν απασχολήσει και κατά καιρούς τα ΜΜΕ. Πως είναι η συνεργασία μαζί του;

ΕΜ: Δεν είναι τυχαίο ότι πέρα από τους συνεργάτες του και πολλοί δημότες τον αποκαλούν με το μικρό του όνομα. Είναι άμεσος, προσιτός, ανεπιτήδευτος, οικείος. Την ίδια μέρα που θα τον δεις σε κορυφαία Ευρωπαϊκή παρουσίαση, να είναι εισηγητής, μπορεί να τον δεις να καθαρίζει φρεάτια σε μια νεροποντή μαζί με τους εργαζόμενους στις δημοτικές υπηρεσίες η’ να μεταφέρει μία κλάρα που έπεσε στο οδόστρωμα. Κάτι που δεν το έχει προβάλλει ο ίδιος, αλλά είναι εντυπωσιακό, όταν πρωτοεξελέγει Δήμαρχος, πέρασε μία ολοκληρωμένη βάρδια στα απορριμματοφόρα!

Ο Γρηγόρης παραμένει πάντα ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, χωρίς image makers, επικοινωνιολόγους, χειμαρρώδης, ευθύς, έντονος, με αφοπλιστική ειλικρήνεια που μερικές φορές ξενίζει στον χώρο αυτό, παραγωγικός, δημιουργικός και αποτελεσματικός. Η συνεργασία μαζί του είναι «σχολείο» αρκεί να έχεις όρεξη για δουλειά και να έχεις τα μάτια και τα αυτιά σου ανοικτά. Ακόμα και μέσα από μία μικρή παρέμβαση του, μπορεί να μάθεις κάτι ή να αποκομίσεις ένα εφόδιο, χρήσιμο για όσο θα βαδίζεις στον δρόμο της προσφοράς στα κοινά.

Για μας που δεν κατοικούμε στην περιοχή, θεωρούμε τον τόπο σας και λίγο δικό μας. Εκεί ζήσαμε τα Καλοκαίρια μας, τις διακοπές μας, την εξοχή μας, τα παιδικά μας χρόνια, τα φλερτ μας μετέπειτα. Πως είναι η πόλη της ευχαρίστησης και της ψυχαγωγίας μας, για τους ανθρώπους που ζουν μόνιμα εδώ;

ΕΜ: Τα πράγματα άλλαξαν σημαντικά για την περιοχή από το 2000. Σε αυτό συνετέλεσε και η μεταφορά του Αεροδρομίου στα Σπάτα. Ο αστικός ιστός διευρύνθηκε, δημιουργήθηκαν νέες ανάγκες και νέες ευκαιρίες, για επιχειρήσεις αλλά και μεγάλη ζήτηση σε κατοικίες. Αγόραζαν ακίνητα με πολύ γοργούς ρυθμούς. Πρώτα έχτιζαν σπίτια και μετά χάραζαν δρόμους!! Σύντομα άρχισαν να δημιουργούνται και προβλήματα. Γιατί η πόλη δεν είχε βασικές υποδομές!

Το 2011 που έγινε η συνένωση των δήμων ο Γρηγόρης Κασιδόκωστας που ήταν ο πρώτος Δήμαρχος και των 3 πόλεων, είχε να αντιμετωπίσει ένα χάος. Περιοχές με μεγάλες ανισότητες, διαφορετικές νοοτροπίες κατοίκων και μεγάλες οικονομικές διαφορές. Δυστυχώς το σοβαρό πρόβλημα υγείας που προέκυψε, τον έβγαλε εκτός μάχης και μέσα από μία διαδικασία που ακολούθησε, ορίστηκε αντικαταστάστης Δήμαρχος ο Σπ. Πανάς.

Τα προβλήματα πολλά και η θητεία του χρονικά περιορισμένη. Το 2014 η εκλογή του Κωνσταντέλλου, ήταν ευλογία για την περιοχή! Αγωνίστηκε πάρα πολύ για είναι ομαλή η συνένωση και να δώσει λύση στις παθογένειες κάθε τόπου, χωρίς να αδικήσει κάποια σημεία. Και μέσα από σημαντικές αλλαγές και περιορισμούς που περνούσε η χώρα. Μνημόνια, κρίσεις, πανδημία αργότερα κ.α.

Σε αυτό το σημείο θέλω να πω, πως πέρα από τις ικανότητες και τις γνώσεις που είχε ο Κωνσταντέλλος, πολύ σημαντικό θετικό ρόλο έπαιξε και ότι στο κρίσιμο αυτό διάστημα που ανέλαβε το τιμόνι του Δήμου, ήταν σε νεαρή ηλικία. Έδωσε πολύ χρόνο, ενέργεια και σωματική αντοχή για εξαντλητικά ωράρια, άγχος, πίεση και μάχες που πολλές φορές ήταν σκληρές!

Είναι ένας παράγωντας που οι δημότες όταν ψηφίζουν πρέπει να τον λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους. Η ηλικία! Αγαπούμε και σεβόμαστε τους έμπειρους, τους μεγαλύτερους, έχουμε να μάθουμε από εκείνους, πρέπει να υπάρχουν σε κάθε σύνθεση μιας υγιούς δημοτικής αρχής, αλλά ταυτόχρονα πρέπει ο κόσμος να δίνει και ευκαιρίες σε νεότερους. Να έχουν όρεξη και δυνάμεις να τρέξουν, να κοπιάσουν, να έχουν φρέσκιες ιδέες, προτάσεις.

Ποιος είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός για το έργο του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου;

ΕΜ: Έκανε αντιπλημμυρικά και υδραυλικά έργα, έδωσε μεγάλη έμφαση στο τομέα του περιβάλλοντος. Με την υποδειγματική διαχείριση απορριμμάτων, με την εξοικονόμηση ενέργειας, την παραγωγή ενέργειας συντελώντας έτσι να μειώσουμε δραστικά το ανθρακικό αποτύπωμα της πόλης κατά 50-60%

Έδωσε μεγάλη σημασία στο λειτουργικό πρόσωπο της πόλης, στο να μπορεί να εξυπηρετείτε ο πολίτης και διοικητικά και οργανωτικά από το σπίτι του με Ψηφιοποιημένες όλες σχεδόν τις λειτουργίες και τις συναλλαγές . Ανακατασκεύασε και κατασκεύασε 54 παιδικές χαρές και περίπου 30 πλατείες, αναβάθμησε τα σχολικά κτίρια, έφτιαξε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Δημιούργησε οδοποιΐα και κάνει πεζοδρόμηση σε χώρους που δεν είχαν καν πρόβλεψη! Δημιουργεί προσβασιμότητα στα εμποδιζόμενα άτομα. Έχει δημιουργήσει ισχυρή νομική ασπίδα έναντι των επιχειρηματικών επιδιώξεων της Εκκλησίας, μέσα από μία σειρά αμφισβητούμενων ακινήτων. Κατάφερε να ισορροπήσει μεταξύ ανάπτυξης και προστασίας .

Εμπλουτίζει συνεχώς την ακαδημαϊκή του κατάρτηση, αποκτά γνώσεις και παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις και καλές πρακτικές για την αναβάθμιση των σύγχρονων πόλεων. Αναζητά και διεκδικεί κάθε Ευρωπαικό πρόγραμμα που θα ωφελήσει την πόλη. Έκανε ένα υποδειγματικό «νοικοκύρεμα» και διαχείριση στα οικονομικά του δήμου! Με συνέπεια, διαφάνεια και προσοχή. Είναι πολύ εργατικός, διεξοδικός, συνεπής και κρατάει τον λόγο του! Δεν αφήνει τίποτα «για αύριο» και τίποτα στην τύχη!

Γιατί να επιλέξει ο δημότης ΒΒΒ την Έλενα Κρομυδά Μανιάτη;

ΕΜ: Είμαι εργαζόμενη μητέρα, αυτόνομη, αντιμετωπίζω όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μητέρες και οι σύγχρονες γυναίκες γενικότερα στην αγορά εργασίας. Η ενασχόληση μου με τα κοινά, δεν είναι κάτι που κάνω στον ελεύθερο χρόνο μου ούτε ως μέσο προβολής.

Είναι τρόπος ζωής πολλά χρόνια και στο πρόβλημα ή αίτημα του κάθε δημότη, ανταποκρίνομαι σαν να πρόκειται για μέλος της οικογένειας μου, το μεγαλύτερο εύσημο που θα ήθελα να μου «αναγνωρίσει» ο δημότης είναι να πει ότι όταν με χρειάστηκε ήμουν κοντά του και φρόντισα να του δοθεί λύση! Είμαι μαχητική και δεν διστάζω να συγκρουστώ, γι αυτό που θεωρώ δίκαιο και ωφέλιμο για το κοινωνικό σύνολο.

Γνωρίζω την πόλη μου σαν το σπίτι μου. Έχω παρακολουθήσει και μελετήσει κάθε μεγάλο θέμα και έργο του δήμου μας. Εμπιστεύομαι την Αυτοδιοίκηση και τον ρόλο που επιτελεί στην καθημερινότητα του πολίτη, γι αυτό και θεωρώ τον Κωνσταντέλλο τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση!

Και το ίδιο αντιλαμβάνονται και οι δημότες πλέον. Γι αυτό από το 2014 μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία ισχυρή αντιπρόταση για το τιμόνι της πόλης!

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στις εκλογές του 2023 έχει μόνο έναν αντίπαλο, τον Κωνσταντέλλο του 2019!! Να φτάσει η’ και να ξεπεράσει το σπουδαίο έργο της τρέχουσας θητείας!

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *