29/04/2024 4:08 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“Οχι” στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ στην Παιανία

"Θα επιφέρει δυσμενείς συνέπειες στην ζωή των κατοίκων της”


Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Παιανίας – Γλυκών Νερών καταγγέλλει την απόφαση της Διοίκησης των ΕΛ.ΤΑ να κλείσει σειρά ταχυδρομικών γραφείων σε όλη τη χώρα.

Η Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ εφαρμόζοντας τις κυβερνητικές αποφάσεις έχει προχωρήσει στο κλείσιμο των γραφείων σε απομακρυσμένες περιοχές και νησιά, αφήνοντας τους κατοίκους αυτών των περιοχών χωρίς εξυπηρέτηση. Η απόφαση περιλαμβάνει επίσης και γραφεία στο κέντρο και μεγάλων Δήμων της Αττικής, όπως η Παιανία. Ενώ η δικαιολογία είναι ο “εκσυγχρονισμός” της επιχείρησης, πραγματικός σκοπός φαίνεται να είναι η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή.

Έχουν ήδη κλείσει 25 καταστήματα στις 10 Ιουλίου και ακόμα 40 στις 17 Ιουλίου, ενώ υπολογίζεται πως μέχρι το τέλος του έτους θα κλείσουν τουλάχιστον 168 καταστήματα σε όλη τη χώρα.

Ο νέος Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, δεν αντιτάχθηκε στην συρρίκνωση του δικτύου των ΕΛ.ΤΑ, παρόλες τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης. Εκτιμά πως τα ΕΛ.ΤΑ θα βελτιωθούν στο μέλλον, αν και αναγνωρίζει πως έχουν γίνει λάθη, χωρίς να τα προσδιορίζει. Μια από τις κύριες αιτίες που αναφέρεται είναι το πλιάτσικο ΠΑΤΣΗ, που οδήγησε σε αποτυχημένες απευθείας αναθέσεις και προκάλεσε την παραίτηση της προηγούμενης Διοίκησης με περίπου 900.000 ευρώ.

Ο προηγούμενος Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, υπεύθυνος για τις εξαγγελίες, παρείχε περίπου 280.000.000 ευρώ στα ΕΛ.ΤΑ, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά περίπου 100.000.000 ευρώ και της αποζημίωσης για τις καθολικές υπηρεσίες των ετών 2013-2021 που άγγιξε τα 180.000.000 ευρώ.

Πρέπει να αντισταθούμε στο κλείσιμο των ΕΛ.ΤΑ στον Δήμο μας και να προστατεύσουμε την πόλη μας από την υποβάθμιση. Ο Δήμος, οι φορείς και οι κάτοικοι πρέπει να ενωθούν για να ανατρέψουν αυτήν την απόφαση και να διασφαλίσουν την σωστή λειτουργία των τοπικών επιχειρήσεων και την εξυπηρέτηση των πολιτών στις απαραίτητες συναλλαγές.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *