08/05/2024 2:59 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η παραλία της Λούτσας χωρίς ξαπλώστες! Πριν 30 χρόνια

Τότε που πήγαινες με μαγιό, σαγιονάρες και ρακέτες... Και έτρωγες λουκουμά


Πριν 30 περίπου χρόνια δεν υπήρχαν ξαπλώστρες, ομπρέλες και ο κόσμος πήγαινε για μπάνιο στη Λούτσα με την πετσέτα, σαγιονάρες άντε και το πολύ πολύ να είχε κι ένα αντιηλιακό. Όλα τα άλλα ήρθαν μετά.

Μια φωτογραφία που ανέβασε ο κ. Ηλίας Μητσάκης στο fb, μας έφερε στο νου εικόνες που με τον ρυθμό που ζούμε κοντεύουμε να ξεχάσουμε… Τότε η παραλία ήταν όπως την περιγράφει ο ίδιος: “χωρίς ξαπλώστρες με μικρές Καντίνες και ενοικιαζόμενα κανό”.

Βέβαια ποιος δεν θυμάται τον λουκουματζή που πέρναγε πάνω κάτω με κουλούρια και φρέσκους λουκουμάδες. Σαν να έχω την εικόνα του και στα αφτιά μου, να ακούω την φωνή του: “Λουκου, λουκου, λουκουμάδες”. Αντε μετά να μην πάρεις στον μικρό. Αλλά όταν έπιανε αέρας, μάσαγες λουκουμά με άμμο, μαζί!!!

Επίσης οι ρακέτες, διαχρονικό σπορ, στην παραλία έδιναν και έπαιρναν, αλλά υπήρχε πολύς χώρος και για μπάλα, και για βόλευ αλλά και για τις θρυλικές ρακέτες. Ναι μεν ερχόταν κανα μπαλάκι πάνω σου, από τους “επαγγελματίες” που έπαιζαν λες και ήταν τσάμπιονς, αλλά τουλάχιστον ήταν απλωμένοι στην παραλία.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *