16/05/2024 9:25 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γιάννης Καραγεώργης: 6 ιστορίες για τον “Ροκυ” εφοπλιστή που επιτέθηκε σε δημοσιογράφο

Τα σκηνικά που τον "σημάδεψαν" στην μέχρι τώρα πορεία του


Έξι ιστορίες για τον εφοπλιστή Γιάννη Καραγεώργη, ο οποίος επιτέθηκε βίαια με γροθιές στο πρόσωπο μαζί με μπράβους του κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστο στο ΟΑΚΑ κατά την διάρκεια του αγώνα του Παναθηναϊκού.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με το in.gr, στον δημοσιογράφο επιτέθηκε ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης μαζί με δύο μπράβους. Από την επίθεση τραυματίστηκε ο Γιώργος Παπαχρήστος και μεταφέρθηκε για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις στο εφημερεύον Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

Αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Πεντέλης και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του εφοπλιστή, ο οποίος ήδη αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Πάμε τώρα στις ιστορίες όπως τις έχει το mononews.gr

1.Το σκηνικό διαδραματίζεται πριν μερικές δεκαετίες στις Ελβετικές Άλπεις: Εκεί είχε καταφύγει ο νεαρός εφοπλιστής που είχε γοητεύσει μια πανέμορφη γυναίκα.

Όμως, οι ευτυχισμένες ημέρες δεν κράτησαν πολύ. Τη «φωλιά» του ερωτευμένου ζευγαριού ανακάλυψε μια ομάδα αποφασισμένων «μαυροφορεμένων» ανδρών που τους αναζητούσε.

Εκείνη την ημέρα ήταν ταυτόχρονα και «η άτυχη ημέρα της ζωή του», αλλά και «η πιο τυχερή ημέρα του». Η τεράστια επιρροή της όμορφης γυναίκας που ασκούσε στον διώκτη του, απέτρεψε την τελευταία στιγμή να γραφτεί με τραγικό τρόπο, το τέλος αυτής της ερωτικής ιστορίας.

Από εκείνη την ημέρα, όμως, άρχισαν οι περιπέτειες του όμορφου νεαρού, που κουβαλούσε ένα μεγάλο εφοπλιστικό όνομα. Το «οικονομικό κυνηγητό» συνεχίστηκε, ωστόσο, ο νεαρός τότε είχε μια διεισδυτική δυνατότητα και ικανότητα και επανήλθε στη ναυτιλία.

Ήταν η δεύτερη φορά που την γλίτωσε. Η πρώτη ήταν μέσα στη «Φιγκαρώ» στις Σπέτσες. Γονατιστός παρακάλεσε για τη ζωή του.

2. Το ημερολόγιο έγραφε 30 Σεπτεμβρίου 2016. Γλυφάδα. Αστυνομικοί συνέλαβαν τον Γιάννη Καραγεώργη και εκτέλεσαν ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Οι Ολλανδικές διωκτικές αρχές κατηγορούσαν τον Γιάννη Καραγεώργη για “για απάτη, πλαστογραφία και δόλια πτώχευση”. Η σύλληψη του έγινε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, στην οποία διαβιβάστηκε το διεθνές ένταλμα από την Ολλανδία.

Ο εφοπλιστής παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα Εφετών ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή του στον Κορυδαλλό. Ωστόσο, ο ίδιος επικαλέστηκε προβλήματα υγείας, μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο, αργότερα στο Ιπποκράτειο, όπου και νοσηλεύτηκε φρουρούμενος.

Την ίδια ημέρα της σύλληψής του ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγεώργης, με δήλωση του, ανέφερε τα δικά του επιχειρήματα για τις επενδυτικές του δραστηριότητες στην Ολλανδία:

«Το 2010 ανέπτυξα επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ολλανδία με συνεταίρους Ολλανδούς πολίτες. H δραστηριότητα αφορούσε επένδυση σε γαλακτοβιομηχανία της Ολλανδίας, η οποία δυστυχώς πτώχευσε το 2011. Από το ολλανδικό κράτος ορίστηκε σύνδικος πτώχευσης, γεγονός το οποίο εγώ αγνοούσα.

Εν συνεχεία, ο σύνδικος, χωρίς ουδέποτε να με καλέσει, διαβίβασε τα στοιχεία της υπόθεσης στην ολλανδική εισαγγελία. Ο αρμόδιος εισαγγελέας, χωρίς και πάλι να με καλέσει για να δώσω εξηγήσεις, άσκησε δίωξη και εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, θεωρώντας με ως πρόσωπο άγνωστης διαμονής, γεγονός το οποίο ασφαλώς δεν ισχύει, αφού τυγχάνω γνωστό πρόσωπο, με γνωστές επαγγελματικές δραστηριότητες και με γνωστή διεύθυνση.

Με βάση το εν λόγω ένταλμα, του οποίου την ύπαρξη αγνοούσα, όπως και όλης της διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε σε πλήρη άγνοιά μου και χωρίς ποτέ να έχω δώσει έστω μία κατάθεση, επήλθε η τυπική σύλληψή μου, ώστε να παρουσιασθώ ενώπιον των ολλανδικών αρχών.

Είναι δεδομένο, ότι δεν στοιχειοθετούνται ούτε οι λόγοι για την έκδοση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, αλλά ούτε, και πολύ περισσότερο, οι αναγγελλόμενες κατηγορίες, τις οποίες θα αντικρούσω στα πλαίσια του Νόμου, όταν μου γνωστοποιηθούν.

Σεβόμενος πλήρως τους νόμους και χωρίς να βαρύνομαι με οποιαδήποτε παράνομη πράξη, θα παράσχω τις εξηγήσεις μου ενώπιον κάθε αρμόδιας δικαστικής αρχής».

Για την υπόθεση, εξέδωσε απόφαση ο Άρειος Πάγος, που αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς του εφοπλιστή Γιάννη Καραγεώργη, όπως τις διατύπωσαν οι δικηγόροι του, Σπύρος Βλάσσης και Ηλίας Αναγνωστόπουλος.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου έλεγε ότι τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της απάτης και της μη παροχής πληροφοριών προς το σύνδικο της πτώχευσης δεν στοιχειοθετούνται. Με την ίδια απόφαση, ο Άρειος Πάγος ήρε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν τεθεί, χρηματική εγγύηση, απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

3. Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014. Στη Μόσχα.

Το ξενοδοχείο «Tsargrad», υποδέχεται τους 88 καλεσμένους του Γιάννη Καραγιώργη και της Σοφίας Σωτηράκου.

Γιάννης Καραγεώργης-Σοφία Σωτηράκου

Εκεί δίνεται το γαμήλιο πάρτι με τον Αντώνη Ρέμο και το επόμενο μεσημέρι, έγινε το ορθόδοξο εκκλησιαστικό μυστήριο, αρραβώνας του Γιάννη και της Σοφίας. Η Σοφία Σωτηράκου είναι η πρώην γυναίκα του επιχειρηματία Τζάννε. Βασική λεπτομέρεια: Κουμπάρος στον γάμο είναι ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος και εκλεκτός του Κρεμλίνου Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ.

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ περιλαμβάνεται στις λίστες απαγόρευσης εισόδου στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ που συντάχθηκαν μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία.

4. Ο Γιάννης Καραγεώργης, αγόρασε ένα από τα αυτοκίνητα του Πάνου Καμμένου αντί του ποσού των 100.000 ευρώ.

Ο Πάνος Καμμένος είναι φίλος του Γιάννη Καραγεώργη και ήταν και στην τελετή αρραβώνα στη Μόσχα.

Ο Γιάννης Καραγεώργης, υποστήριξε ότι αγόρασε το αυτοκίνητο γιατί «ανήκε στον δικτάτορα της Ουγκάντα, Αμίν Νταντά». Το αυτοκίνητο ήταν μια Mercedes του 1978, θωρακισμένη, το οποίο, όπως φημολογείται, πουλήθηκε στη συνέχεια, σε Βρετανό συλλέκτη αυτοκινήτων.

5. Το έτος 1994, το πλοίο «Στολίδι» βυθίστηκε όπου πνίγηκαν 20 ναυτικοί.

Το ναυάγιο αυτό ήταν η αρχή μιας μεγάλης δικαστικής περιπέτειας και διένεξης με τις δανείστριες τράπεζες. Έφτασε στα όρια της οικονομικής καταστροφής.

6. Ο Γιάννης Καραγιώργης συνέδεσε το όνομα του με την αγορά έντεκα περιφερειακών τηλεοπτικών καναλιών και προσπάθησε να επενδύσει 5 εκατομμύρια ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha του Δημήτρη Κοντομηνά.

Οι συζητήσεις αυτές δεν καρποφόρησαν. Στη συνέχεια εξαγόρασε το δίκτυο HellasNet που αποτελείτο από 11 περιφερειακά κανάλια, ανάμεσα τους ήταν, το Alfa Τηλεόραση Βορείου Ελλάδος, Corfu Channel, Δίκτυο 1 Καστοριάς, ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας, Irida TV της Ρόδου, PLP Αχαΐας και άλλα.

Όμως, τον Απρίλιο του 2022, οι Δικαστικές Αρχές των ΗΠΑ, συνέλαβαν τον Τζακ Χάνικ, ο οποίος ήταν διευθυντής του τηλεοπτικού δικτύου με το αιτιολογικό ότι δρούσε για λογαριασμό του Ρώσου ολιγάρχη Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ.

Το τελευταίο σκηνικό, εμφανίζει, ένα άλλο πρόσωπο του Γιάννη Καραγεώργη. Απρίλιος του 2020. Ο Γιάννης Καραγιώργης, μέσω της ναυτιλιακής του εταιρείας «Times Navigation» δώρισε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», στο νοσοκομείο Βόλου και στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας:

1. Δέκα σύγχρονων (10) αναπνευστήρων για εξοπλισμό Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

2. Δώδεκα χιλιάδων (12.000) μασκών προσώπου τύπου NK95.

3. Τριών χιλιάδων (3.000) στολών προστασίας.

4. Ποσότητας φαρμάκου AVIGAN ιαπωνικής προέλευσης.

5. Ένα (1) Ιατρικό μόνιτορ General Meditech, G3.

Με την δωρεά αυτή, ο Γιάννης Καραγεώργης είχε «σκοπό να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊου και ως έκφραση ευγνωμοσύνης προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό».

Τότε, δήλωνε:

«Η ναυτιλιακή εταιρεία, με σκοπό να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και με αίσθημα ευγνωμοσύνης προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας» και προσέθετε σε ανακοίνωση της, η εταιρεία: «Η Times Navigation Inc. είναι μια εταιρεία διαχείρισης πλοίων που παρέχει παγκόσμιες υπηρεσίες θαλάσσιας μεταφοράς.

Η ναυτιλιακή εταιρεία, ιδιοκτησίας κ. Ιωάννη Καραγεώργη, βασισμένη στην πολυετή πετυχημένη πορεία και εμπειρία του στην ναυτιλιακή βιομηχανία, δραστηριοποιείται στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών από τον Δεκέμβριο του 2013.

Η Times Navigation Inc. με όραμα την διατήρηση και τη συνεχή βελτίωση διαχείρισης πλοίων, έχει υιοθετήσει μια πολιτική για τη συνεχή βελτίωση των επιδόσεων του στόλου που διαχειρίζεται, ο οποίος επικεντρώνεται στα πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, χωρητικότητας από 50.000 έως 185.000 τόνων νεκρού βάρους.

Η εταιρεία έχει υπό την διαχείρισή της ένα στόλο 8 πλοίων ξηρού φορτίου (bulk carriers), τα οποία διαχειρίζεται σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα της ναυτιλιακής βιομηχανίας, στηριζόμενη πάντοτε στην εξέχουσα ομάδα επαγγελματιών και πληρωμάτων που διαθέτει».

Η ναυτιλιακή εταιρεία του Γιάννη Καραγεώργη, ονομάζεται Times Navigation.

Η εφοπλιστική καριέρα του Γιάννη Καραγεώργη ξεκίνησε στις αρχές του 1970, όταν ο θείος του Αριστομένης Καραγεώργης, μεσουρανούσε στα ποντοπόρα πλοία και στα ξενοδοχεία.

Το 1994 δημιούργησε την εταιρεία Silver Carriers, η οποία έφτασε να διαχειρίζεται στόλο με δεκατρία δεξαμενόπλοια.

Το 2010 δημιούργησε την ναυτιλιακή εταιρεία Gramen Shipping and Trading, αγοράζει την ολλανδικών συμφερόντων εταιρεία Lyempf, παραγωγής γάλακτος για παιδιά σε σκόνη, η οποία στη συνέχεια πτώχευσε.

Όμως, ο Γιάννης Καραγεώργης, διαθέτει και ένα πολυτελές θαλαμηγό σκάφος, 50 μέτρων μήκος, που το έχει ονομάσει Sili.

Τελειώνοντας να πούμε ότι ο Γιάννης Καραγεώργης αναζητείται από την Αστυνομία, επειδή προχθές το βράδυ γρονθοκόπησε τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα, Παναθηναϊκού – Μπράγκα. Ο Γιάννης Καραγεώργης, ο «σαματατζής» εφοπλιστής προσέθεσε άλλο ένα επεισόδιο στην πολυτάραχη ζωή του.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *