19/05/2024 5:09 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σπάτα: Όλα έτοιμα για την πώληση του Smart Park της REDS

Παράλληλα η επισκεψιμότητα αυξήθηκε κατά 21%, ενώ ο κύκλος εργασιών κινήθηκε ανοδικά κατά 27%


Παραχωρήσεις και real estate παραμένουν στον πυρήνα του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την Ελλάκτωρ, με τον δεύτερο τομέα να βρίσκεται προ των πυλών σημαντικών επιχειρηματικών εξελίξεων μετά τις αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Trade Estates του ομίλου Φουρλή για την πώληση του Smart Park στα Σπάτα.

Χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης κ. Ευθύμης Μπουλούτας, επιβεβαίωσε την δυναμική των δύο αυτών κλάδων και τις διαπραγματεύσεις για την πώληση του εμπορικού κέντρου, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου της εταιρείας, στους αναλυτές.

Πρόκειται για δύο τομείς που αποτελούν το βαρύ πυροβολικό του ομίλου, μετά την πώληση των κατασκευών, με τις παραχωρήσεις να συνεισφέρουν τα 84,9 εκατ. ευρώ σε EBITDA από τα συνολικά 94 εκατ. ευρώ (+ 24%) και τις πωλήσεις τα 135 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 186 εκατ. ευρώ (+ 7%). H διοίκηση της εταιρείας άνοιξε επίσης την πόρτα χθες και για την διανομή μερίσματος στους μετόχους, λέγοντας ότι οι λεπτομέρειες θα δοθούν στην επόμενη τηλεδιάσκεψη προς τα τέλη του έτους.

Για το Smart Park, αναφέρθηκε χθες ότι η επισκεψιμότητα αυξήθηκε κατά 21%, ενώ ο κύκλος εργασιών των ενοικιαστών κινήθηκε ανοδικά κατά 27%. Στο εξάμηνο, η ανάπτυξη ακινήτων κατέγραψε πωλήσεις 4,9 εκατ. ευρώ (+ 18%) και EBITDA 8,6 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με την αξιοποίηση της Μαρίνας Αλίμου, αναμένεται η κοινή υπουργική απόφαση από τρία συναρμόδια υπουργεία τους έως το τέλος του έτους, και μετά από έξι μήνες προβλέπεται να ξεκινήσει το κατασκευαστικό έργο.

newmoney.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *