06/05/2024 5:17 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ληστεία στη Βαρυμπόμπη: Οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι, χτύπησαν κουδούνι και έφυγαν!

Τι συνέβη την ώρα που οι κακοποιοί λήστευαν το σπίτι του πλαστικού χειρουργού


Μεγάλο παρασκηνιακό ενδιαφέρον παρουσιάζει η ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε στη μεζονέτα του γνωστού πλαστικού χειρουργού και της συζύγου του στη Βαρυμπόμπη, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Το vradini.gr αποκαλύπτει μια άγνωστη πτυχή της ένοπλης ληστείας που εγείρει πολλά ερωτήματα σε σχέση με τη διαχείριση του σοβαρού περιστατικού, από την πλευρά της αστυνομίας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο 73χρονος γιατρός , ενώ οι κουκουλοφόροι ληστές είχαν εισβάλει στην οικία του στην οδό Ακακίας, πρόλαβε να ενημερώσει την Άμεση Δράση και να ειδοποιήσει για την παρουσία κακοποιών στο σπίτι του, χωρίς όμως τα ανάλογα επιχειρησιακά αποτελέσματα.

Όπως αναφέρουν αξιόπιστες αστυνομικές πηγές, όταν οι δύο ληστές μπήκαν στο σπίτι αρχικά ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με την 61χρονη σύζυγο του γιατρού, την οποία ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιού.

Ο πλαστικός χειρουργός βρισκόταν στο 2ο όροφο του σπιτιού. Άκουσε το θόρυβο, κατάλαβε τι συμβαίνει, κάλεσε την αστυνομία και στη συνέχεια έκρυψε το κινητό του τηλέφωνο. Τον εντόπισαν οι ληστές και τον πήγαν δίπλα στην σύζυγό του.

Μετά την κλήση του έφτασε στο σπίτι τους περιπολικό της Άμεσης Δράσης. Το πλήρωμα χτύπησε επίμονα το κουδούνι αρκετές φορές, ωστόσο, όταν είδαν ότι δεν απαντούν οι ιδιοκτήτες αποχώρησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που οι αστυνομικοί χτυπούσαν το κουδούνι στο εσωτερικό του σπιτιού, οι δράστες κρατούσαν ακινητοποιημένους υπό την απειλή όπλου τον γιατρό και τη σύζυγό του.

Όταν οι κακοποιοί αντιλήφθηκαν ότι οι αστυνομικοί αποχώρησαν, τότε βγήκαν από την πίσω πλευρά της οικίας που δεν είχε κάμερες και χάθηκαν στο σκοτάδι.

Ο γιατρός αυτή την φορά δεν πήρε τηλέφωνο στην Άμεση Δράση, αλλά ενημέρωσε τον γιό του για την ένοπλη ληστεία, και αυτός με την σειρά του τηλεφώνησε στην αστυνομία.

Όσον αφορά στην εξέλιξη των ερευνών, οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, προκειμένου να βρουν κάποιο καρέ που θα μπορούσε να έχει καταγράψει το όχημα διαφυγής των δραστών και τις πινακίδες κυκλοφορίας του.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης στο σπίτι.

Οι δράστες, που φαίνεται γνώριζαν λεπτομέρειες, μπήκαν από την πίσω πλευρά της οικίας, που δεν καλύπτεται από κάμερες ασφαλείας, όπως η πρόσοψη της μονοκατοικίας.

Σύμφωνα με τη σύζυγο του 73χρονου γιατρού, οι ληστές άρπαξαν από μια συρταριέρα την οποία παραβίασαν, κοσμήματα αξίας άνω των 200.000 ευρώ.

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε άτομα από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που μπήκαν κατά το παρελθόν για οποιοδήποτε λόγο στο σπίτι και θα μπορούσαν να το έχουν στοχοποιήσει.

Από την προφορά των ληστών προκύπτει ότι είναι αλλοδαποί. Την έρευνα έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφάλειας Μενιδίου.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *