08/05/2024 12:36 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Θρίλερ με την κληρονομιά της Μαίρης Χρονοπούλου! Γιατί ο δικηγόρος της ζήτησε να σφραγιστεί το σπίτι στην Παιανία

Η ηθοποιός δεν έχει αφήσει επίσημα έγγραφα ή διαθήκη


Να σφραγιστεί το σπίτι της Μαίρης Χρονοπούλου ζητά ο δικηγόρος της, Δημήτρης Χατζημιχάλης, προκειμένου να καταμετρηθούν ένα προς ένα τα αντικείμενα εντός αυτού. Η ηθοποιός που «έφυγε» από τη ζωή στα 90 της χρόνια, δεν έχει αφήσει επίσημα έγγραφα ή διαθήκη, τα οποία να επισημοποιούν την παραχώρηση της κινητής της περιουσίας, ενώ δεν υπάρχουν εγγύτεροι συγγενείς, οι οποίοι σύμφωνα με τον νόμο δικαιούνται την κληρονομιά.

Μιλώντας στην εκπομπή «Super Κατερίνα», ο κ. Χατζημιχάλης ανέφερε: «Κατέθεσα εγώ στο Ειρηνοδικείο στο Κορωπί, προκειμένου να γίνει η σφράγιση και η απογραφή των κινητών πραγμάτων που βρίσκονται στο σπίτι της Μαίρης, δεδομένου ότι αυτά τα πράγματα, τουλάχιστον με τα στοιχεία που εμείς διαθέτουμε, δεν είχαν δωριθεί στο “Χαμόγελο του παιδιού”. Υπήρχε βέβαια μια επιθυμία της Μαίρης…».

«Τα κινητά δεν είχαν δοθεί, υπήρχε μια πρόθεση και της Μαίρης και του κυρίου Γιαννόπουλου για τη δημιουργία ενός μουσείου και να μένανε τα πράγματα εκεί, εφόσον φυσικά γινόταν το μουσείο. Βέβαια εκ των υστέρων, εγώ δεν άκουσα τον κύριο Γιαννόπουλου να ξαναδιατυπώνει αυτή την πρόθεση. Μόνο είπε, ότι ήθελε να βάλει μια επιγραφή, που να λέει: “Εδώ έζησε η Μαίρη Χρονοπούλου που αγαπούσε τα παιδιά”» συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Ο κ. Χατζημιχάλης συνέχισε τονίζοντας, ότι «οπωσδήποτε πρέπει να γίνει απογραφή, ότι είναι να γίνει μετά, πρέπει να γίνει πριν. Βλέπετε υπάρχουν πράγματα αξίας και αυτά τα πράγματα έχουν ιδιαίτερη αξία, γιατί ανήκαν στη Μαίρη». «Ανεξάρτητα του τι θέλει ο κύριος Γιαννόπουλος, εγώ έκανα αυτή την ενέργεια, ο νόμος λέει, ότι και αυτεπάγγελτα η δικαστική αρχή μπορεί να διατάξει τη σφράγιση και την απογραφή. Πρέπει να καταγραφούν και να είναι κάποιος υπεύθυνος και θεματοφύλακας αυτών των πραγμάτων. Δεν μπορούν να υπάρχουν έκθετα πράγματα», επισήμανε ο Χατζημιχάλης.

Ερωτηθείς για το εάν επικοινώνησε με τον κ. Γιαννόπουλο, απάντησε: «Επικοινώνησα με τον κύριο Παπαδόπουλο, τον Χάρη και με κάποιους άλλους, αλλά υπάρχει μια δυσκολία στην επικοινωνία με τον κύριο Γιαννόπουλο». «Εμείς θέλουμε ως φίλοι της Μαίρης να υπάρχουν κάποιες δεσμεύσεις, επίσημα» επισήμανε. Ο κ. Χατζημιχάλης καταλήγοντας ανέφερε: «Μου είπε η υπεύθυνη του Ειρηνοδικείου, ότι θα το δρομολογήσει το συντομότερο και θα κληθεί και ο κύριος Γιαννόπουλος, για να πει και εκείνος τι προτίθεται».

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *