23/05/2024 7:25 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Νέο υπερσύγχρονο σάρωθρο (σκούπα) στον Δήμο Σαρωνικού

Αναμένεται να συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη και πιο ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών καθαρισμού


Ένα νέο υπερσύγχρονο σάρωθρο (σκούπα) παρέλαβε σήμερα η Δημοτική Αρχή Σαρωνικού, στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχει ήδη ξεκινήσει για την ενίσχυση και ανανέωση του στόλου μηχανημάτων του δήμου.

Το νέο αυτό σάρωθρο (ωφέλιμης χωρητικότητας κάδου απορριμμάτων 6 κ.μ.), με το οποίο ενδυναμώνεται ο εξοπλισμός του δήμου Σαρωνικού στον τομέα της καθαριότητας, χρηματοδοτήθηκε στο μεγαλύτερο ποσοστό του από το Πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” στον Άξονα Προτεραιότητας “Η τοπική ανάπτυξη και η προστασία περιβάλλοντος”.

Για τη συγκεκριμένη προμήθεια το συνολικό ποσό ανήλθε σε 297.600,00 ευρώ , όπου τα 223.000,00 ευρώ καλύφθηκαν από τη χρηματοδότηση από το “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” και το υπόλοιπο ποσό (74.600,00 ευρώ) από ίδιους πόρους.

«Στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας να αντικαταστήσουμε τον μηχανολογικό εξοπλισμό της καθαριότητας, εκμεταλλευόμενοι όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά προγράμματα, προκειμένου να μην επιβαρύνεται ο δήμος και οι δημότες του με το κόστος για την αγορά του, προχωρήσαμε στην προμήθεια ενός σαρώθρου που αναμένεται να συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη και πιο ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών καθαρισμού στο οδικό δίκτυο, τις πλατείες και τους κοινόχρηστους χώρους της περιοχής μας» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου

«Συνεχίζουμε σταθερά, δουλεύοντας μεθοδικά και αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης για την ενίσχυση και ανανέωση του στόλου των μηχανημάτων μας κυρίως στον τομέα της καθαριότητας, ο οποίος είναι υψίστης προτεραιότητας στον δήμο μας. Με το νέο σάρωθρο, έχουμε πλέον ένα ακόμη πολύτιμο εργαλείο στα χέρια μας, στον αγώνα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της περιοχή μας και της εικόνας του δήμου.

Υπενθυμίζουμε ότι έχουμε ήδη εξοπλίσει τον δήμο με δύο σύγχρονα απορριμματοφόρα, ένα πλυντήριο κάδων και ένα φορτηγό – αρπάγη χωρίς να εκταμιεύσουμε ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα του δήμου» προσθέτει.

Διαβάστε ακόμα:

Στη φυλακή οι δύο δράστες του φονικού στη Ραφήνα – Άλλοι δύο στο σκαμνί

Βίντεο-ντοκουμέντο μέσα από το μπαρ, πριν την άγρια δολοφονία του 42χρονου στη Ραφήνα

Δηλαδή η ξαπλώστρα πόσα λειτουργικά έξοδα έχει για να χρεωθεί 175 ευρώ το σετ! Και όχι στον Αστέρα

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *