13/05/2024 3:00 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μικρή Xαμολιά: Μία παραλία με γαλαζοπράσινα νερά

Βρίσκεται ανάμεσα στις διαχρονικά δημοφιλείς ακτές της Λούτσας και εκείνες του Πόρτο Ράφτη


Δεν είναι μόνο τα τιρκουάζ νερά της θάλασσας. Είναι κυρίως το φυσικό περιβάλλον και τα ζιγκ ζαγκ των ακτών που παραπέμπουν σε εξωτικό νησί.

Ανάμεσα στις διαχρονικά δημοφιλείς ακτές της Λούτσας και εκείνες του Πόρτο Ράφτη, υπάρχει μια παραλία που ίσως είναι η πιο ιδιαίτερη παραλία της Αττικής. Πρόκειται για την Μικρή Χαμολιά με τα γαλαζοπράσινα νερά.

Ο παραθαλάσσιος οικισμός Χαμολιά στη Βραυρώνα απέχει 45 χιλιόμετρα και περίπου 50′ αν ξεκινήσετε από το κέντρο της Αθήνας και χρησιμοποιήσετε την Αττική Οδό (αν θέλετε να μην πληρώσετε διόδια, θα διανύσετε λιγότερο από 40 χιλιόμετρα αλλά πιθανότατα θα χρειαστείτε παραπάνω χρόνο). Φτάνοντας στον οικισμό και αφού περάσετε από την κεντρική παραλία του, κατευθυνθείτε προς τα δεξιά. Σε απόσταση 500 μέτρων θα βρείτε έναν μικρό χωματόδρομο που καταλήγει στην υπέροχη Μικρή Χαμολιά.

Είναι ένας μικρός κολπίσκος με άμμο και βότσαλο. Τελευταία φορά που βρεθήκαμε εδώ και ενώ φυσούσε αεράκι, η θάλασσα ήταν «λάδι». Είναι τέτοια η θέση τη Χαμολιάς που σχεδόν πάντα είναι προστατευμένη από κύμα. Πλέον -χάρη και στο Διαδίκτυο- η παραλία δεν είναι τόσο «μυστική» όσο πριν μερικά χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλετε να βρείτε θέση στην παραλία και όχι στα βράχια, καλό θα είναι να έρθετε εδώ νωρίς -ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που έρχονται εδώ ακριβώς για να απλώσουν την πετσέτα τους στα βράχια και τις πλάκες, ιδανικό «βατήρα» για βουτιές στα πεντακάθαρα νερά. Την ώρα που κολυμπάτε θα έχετε θέα στις απέναντι ακτές και τους λόφους της Βραυρώνας, ένα ιδιαίτερο τοπίο που δύσκολα φανταζόσασταν ότι θα μπορούσατε να δείτε στην Αττική.

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη -ξαπλώστρες και ομπρέλες δεν υπάρχουν. Όμως είναι αρκετά πιθανό να εξασφαλίσετε σκιά από τα αρμυρίκια και τους βράχους.

Αν θέλετε να επισκεφθείτε μία πιο μεγάλη παραλία, σε απόσταση 20 λεπτών βρίσκεται η παραλία της Λούτσας, με την απέραντη αμμουδιά και τη ρηχή θάλασσα, διαχρονική -όσο και vintage πια- παραθεριστική επιλογή για τους Αθηναίους ήδη από τη δεκαετία του 1980.

Διαβάστε ακόμα:

Στη φυλακή οι δύο δράστες του φονικού στη Ραφήνα – Άλλοι δύο στο σκαμνί

Βίντεο-ντοκουμέντο μέσα από το μπαρ, πριν την άγρια δολοφονία του 42χρονου στη Ραφήνα

Δηλαδή η ξαπλώστρα πόσα λειτουργικά έξοδα έχει για να χρεωθεί 175 ευρώ το σετ! Και όχι στον Αστέρα

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *