02/05/2024 7:22 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο… Θεό ανέβηκαν τα ενοίκια στην Ανατολική Αττκή! Τι γίνεται σε Ν.Μάκρη, Παιανία, Αρτέμιδα, Κορωπί, Αχαρνές

Που σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες αυξήσεις στη μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης κατοικίας


Τα ενοίκια έχουν αυξηθεί ακόμα και κατά 30%, με αποτέλεσμα η εύρεση σπιτιού για μια οικογένεια ακόμα και για τους φοιτητές να είναι ένας δυσεπίλυτος γρίφος. Η στέγη έχει γίνει “εφιάλτης” για πολλούς…

Σε σχετικές δηλώσεις στο MEGA, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αττικής, Λευτέρης Ποταμιάνος, έκανε λόγο για «ένα σύνθετο πρόβλημα». Ειδικότερα, όπως είπε, δεν χτίστηκαν τα τελευταία χρόνια νέες κατοικίες και ακόμα ένα αίτιο για την αύξηση των ενοικίων είναι και οι βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Χαρακτηριστικά, ο Λευτέρης Ποταμιάνος ανέφερε: «Το 2007 το ποσοστό ιδιοκατοίκησης ήταν στο 84%, αυτή τη στιγμή είναι στο 73%, οι 11 μονάδες κάτω σημαίνει πως κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν δικά τους σπίτια αλλά νοικιάζουν άρα έχει αυξηθεί πάρα πολύ η ζήτηση, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ακίνητα και όσα υπάρχουν να είναι με ανεβασμένα ενοίκια».

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στη μέση ζητούμενη τιμή πώλησης κατοικιών για το 1o τρίμηνο του 2022 -σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2021- σημειώθηκαν στους Νομούς Λάρισας (13,7%), Τρικάλων (7,7%) και Λευκάδας (7,5%) καθώς και στα Νότια Προάστια της Αθήνας (7,0%).

Αντίστοιχα, οι μεγαλύτερες αυξήσεις στη μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης κατοικίας σημειώθηκαν χώρα στα Βόρεια (11,1%) και Ανατολικά Προάστια της Αθήνας (9,3%), στην υπόλοιπη Αττική (9,3%), και στους νομούς Χανίων (7%) και Φθιώτιδας (6,8%).

Χαρακτηριστικά, η μεγαλύτερη αύξηση στη μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης εντοπίζεται στις Αχαρνές (17,8%), στη Φιλοθέη (17,7%), στο Νέο Ψυχικό (16,9%), στη Νέα Μάκρη (16,8%) και στην Αρτέμιδα (16,5%).

Όσον αφορά στις μειώσεις στη μέση ζητούμενη τιμή πώλησης, αυτές καταγράφονται σε περιοχές του Πειραιά, για παράδειγμα στο Πέραμα (-8,5%), αλλά και της Ανατολικής Αττικής όπως η Παιανία (-3,6%). Αντίστοιχα, οι μεγαλύτερες μειώσεις στη μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης εντοπίζονται σε Κορωπί (-4,3%) και Αττική (-3%).

Διαβάστε ακόμα:

Συναγερμός!!! Φωτιά τώρα στην Παιανία – Μεγάλη ανησυχία λόγω ισχυρών ανέμων

Ο προαστιακός πιάνει λιμάνι σε Λαύριο και Ραφήνα – Πότε ξεκινά η επόμενη φάση των έργων

Παλλήνη: Στο κόκκινο η εγκληματικότητα. – Οι κάτοικοι αναγκάζονται να εποπτεύουν τις γειτονιές μόνοι τους

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *