02/05/2024 3:01 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Παλλήνη: Στο κόκκινο η εγκληματικότητα. – Οι κάτοικοι αναγκάζονται να εποπτεύουν τις γειτονιές μόνοι τους

Η ασφάλεια, είναι κοινωνικό αγαθό για όλους. Δεν παρέχεται κατά το δοκούν και δεν παρέχεται κατά διαστήματα. Είναι καθολική και είναι απόλυτη


Την ώρα που η εγκληματικότητα στον Δήμο Παλλήνης έχει χτυπήσει κόκκινο και οι κάτοικοι αναγκάζονται να κάνουν τους “αστυνομικούς” προκειμένου να προστατέψουν την περιουσία τους αλλά και τις ζωές τους, ο Δήμαρχος, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, νίπτει τας χείρας του και σκορπάει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε εταιρεία σεκιούριτι να μας φυλάνε.

Τέσσερα οχήματα, για ένα οδικό δίκτυο 250 χιλιομέτρων.

Σε μία έκταση 30 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Σε μία γεωγραφική περιοχή, που εκτείνεται (ελέω Καλλικράτη) από την Πεντέλη μέχρι την Παιανία και από το Πικέρμι μέχρι το Χαλάνδρι. Με τεράστια εδαφική ανομοιομορφία. Με τεράστια…

ανισοκατανομή πληθυσμιακής και οικιστικής συγκέντρωσης. Εννέα μόλις λεπτά, (μέσω της Αττικής οδού), από περιοχές της Δυτικής Αττικής με βαρύ “βιογραφικό” στην εγκληματικότητα. Με συγχώνευση τριών Αστυνομικών Τμημάτων σε ένα, και αυτό υποστελεχωμένο κατά το ήμισυ. Με τέσσερα οχήματα, και αυτά μόνο κατά την διάρκεια της νύχτας.
Εδώ, κάποιοι κοροϊδεύουν κάποιους και όλοι μαζί τους δημότες της Παλλήνης.

Αν προσθέσουμε τις κοινωνικοοικομικές συνθήκες που επικρατούν στο σύνολο της χώρας και που προφανώς θα επιδεινωθούν έτι περεταίρω και λόγω εξωγενών παραγόντων, το μίγμα που σχηματίζεται, προδιαγράφει τις πολύ άσχημες εξελίξεις που αναμένονται και που θα υποβαθμίσουν, έως εξαφάνισης, το όποιο αίσθημα ασφάλειας είχε απομείνει στους κατοίκους του Δήμου μας.

Διαβάζουμε, σύμφωνα με το πρόγραμμα «Δήμος Παλλήνης-Ασφαλής Πόλη», το οποίο αποτέλεσε προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου Παλλήνης, του κυρίου Ζούτσου, πως τα τέσσερα αυτά οχήματα, “θα έχουν ως κύριο ρόλο τη φύλαξη των δημοτικών εγκαταστάσεων και κτιρίων (σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, δημοτικές υπηρεσίες και καταστήματα κλπ), κι όλων των δημοτικών κοινόχρηστων χώρων (πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές κλπ), που είναι διάσπαρτοι σε όλο τον Δήμο.

Παράλληλα, θα επιβλέπουν για τυχόν προβλήματα ή ύποπτες κινήσεις, σε όλες τις γειτονιές, συνδράμοντας έτσι, έμμεσα, στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.”

Οι πρόσφατες συμπλοκές ανηλίκων πάντως, όσο και οι βανδαλισμοί και το πλιάτσικο σε σχολεία της περιοχής, καταδεικνύουν και αποδεικνύουν την πλήρη ανικανότητα και αδιαφορία της σημερινής Δημοτικής Αρχής, όπου το μόνο που πράττει, εν μέσω αυξημένης εγκληματικότητας, είναι να υπερασπίζεται διακαώς μία Σύμβαση, η οποία κρίθηκε παράνομη από την Ενιαία Αρχή Διαφάνειας. Για τους έχοντες έστω και την ελάχιστη γνώση της νομικής, τα Ασφαλιστικά Μέτρα τα οποία κέρδισε, δεν συνιστούν σε καμμία περίπτωση οριστική Δικαστική δικαίωση.

Το ζήτημα γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό, μόλις αντιληφθούμε ότι η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής να εμπνεύσει ασφάλεια στους δημότες, συμβάλλει στην αποθράσυνση των κάθε λογής εγκληματικών στοιχείων, που δεν διστάζουν πια να “χτυπούν” τους στόχους τους μέρα μεσημέρι. Τις ώρες δηλαδή, που το (σε υπολειτουργία) Αστυνομικό Τμήμα, απασχολείται και με άλλα, πολλά και διάφορα θέματα γραφειοκρατικής υφής και η Σύμβαση Φύλαξης με την ιδιωτική εταιρεία, είναι “νεκρή”.

Είναι οι ώρες αυτές, που οι πολίτες επαγρυπνούν, μετατρέπονται σε “Κλουζώ”, και με κίνδυνο της
ίδιας τους της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας, ενημερώνουν τους γείτονές τους μέσω των ηλεκτρονικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, (“καρφώνουν” κατά τους εγκληματίες) τα χαρακτηριστικά και τις ύποπτες κινήσεις αυτών, που υποπίπτουν στην αντίληψή τους. Και δεν είναι η πρώτη φορά που επιδεικνύουν τέτοια υπευθυνότητα..

Είναι οι ημερήσιες ώρες αυτές, που οι Άρχοντες του τόπου φωτογραφίζονται μπροστά από τα οχήματα της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, παριστάνοντας τους “Άγγελους του Τσάρλυ”.

Είναι οι ώρες αυτές, που η παροχή αισθήματος ασφάλειας βρίσκεται σε ύπνωση.

Είναι οι ώρες αυτές, που το έγκλημα διαπρέπει.

Εν κατακλείδι.

Πολύ κάτω του μετρίου οι επιδόσεις της Δημοτικής Αρχής και στην Δημόσια Ασφάλεια, όπως άλλωστε και στην Πολιτική Προστασία. Δύο σημαντικοί τομείς, οι οποίοι αλληλεπιδρούν και αλληλοσυνδέονται. Δύο τομείς, που απαιτούν την δική τους στοχοθέτηση, το δικό τους όραμα, τον δικό τους σχεδιασμό, την δική τους οργάνωση και την δική τους εκτέλεση. Προπαντός, απαιτούν τους δικούς τους, κατάλληλους τεχνοκράτες και την παράλληλη συναίνεση και στήριξη όλων των Δημοτών.

Γιατί η ασφάλεια, είναι κοινωνικό αγαθό για όλους. Δεν παρέχεται κατά το δοκούν και δεν παρέχεται κατά διαστήματα. Είναι καθολική και είναι απόλυτη.

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΛΙΦΕΡΗΣ

Δείτε το φωτογραφικό υλικό εδώ

Διαβάστε ακόμα:

Συναγερμός!!! Φωτιά τώρα στην Παιανία – Μεγάλη ανησυχία λόγω ισχυρών ανέμων

Ο προαστιακός πιάνει λιμάνι σε Λαύριο και Ραφήνα – Πότε ξεκινά η επόμενη φάση των έργων

Μικρή Xαμολιά: Μία παραλία με γαλαζοπράσινα νερά

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *