15/05/2024 1:45 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Λουόμενος στο Πόρτο Ράφτη πήγε στον άλλο κόσμο και γύρισε! “Ήταν κλινικά νεκρός”

Το ότι ζει το οφείλει στους τρείς "φύλακες-άγγελους" ναυαγοσώστες που έσπευσαν άμεσα και τον επανέφεραν στη ζωή


Πήγε και γύρισε! Τυχερός ήταν ένας συνάνθρωπός μας, ο οποίος πήγε για μπάνιο σε μια παραλία στο Πόρτο Ράφτη και παραλίγο να χάσει τη ζωή του. Τον έσωσαν τρείς “φύλακες-άγγελοι” που ειδοποιήθηκαν από άλλον λουόμενο που κατάλαβε τι είχε συμβεί…

Συγκεκριμένα γύρω στις 12 το μεσημέρι ενώ κολυμπούσε μεταξύ του Καλού Γυαλού και της Κυανής Ακτής έχασε τις αισθήσεις του και για καλή του τύχη κάποιος τηλεφώνησε άμεσα στους ναυαγοσώστες της περιοχής, οι οποίοι έσπευσαν άμεσα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους παρότι ήταν εκτός των υποχρεώσεων τους και εκτός του χώρου δικαιοδοσίας τους.

Ήταν αναίσθητος, του χορηγήθηκε άμεσα οξυγόνο, τον επανέφεραν στη ζωή, κάλεσαν το ασθενοφόρο, το οποίο τον παρέλαβε για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, ενώ την ίδια στιγμή είχε τις αισθήσεις του, πράγμα που δείχνει πόσο σωτήρια για την ζωή του ήταν η παρέμβασή τους.

Το περιστατικό έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου του Δήμου Μαρκοπούλου, ο οποίος τόνισε “αισθάνομαι πάλι υπερήφανος για όλους τους Ναυαγοσώστες μας και ειδικά για αυτούς τους τρεις (Τάσο Τριγάζη, Μανούσο Ψαρουδάκη και Νίκο Στυλιανού), οι οποίοι, μετά από ειδοποίηση συμπολίτη μας για κάποιον «κλινικά νεκρό», όπως είπε, λουόμενο συνάνθρωπο μας, ενεργοποιήθηκαν άμεσα φθάνοντας στο τόπο της οδύνης και του πανικού σε χρόνο ρεκόρ”.

“Ας σημειωθεί -συνεχίζει ο κ. Δημητρίου- ότι οι Ναυαγοσώστες κινήθηκαν σε χώρο εκτός των υποχρεώσεων τους και εκτός του χώρου δικαιοδοσίας τους… Μόνο με την αίσθηση του καθήκοντος και την αγάπη για τον Άνθρωπο.

Εκεί, και μετά από πολλές προσπάθειες και κατάλληλες ενέργειες, ο συνάνθρωπος μας που ήταν χωρίς σφυγμό και αισθήσεις , επανήλθε στη ζωή και, ασφαλής, παρελήφθη από το ΕΚΑΒ, που έφτασε αργότερα.
Λεβέντες Ναυαγοσώστες συνεχίζουμε Μαζί , συνεχίζουμε Δυνατά”.

Και κατέληξε λέγοντας: “Όλα για την προστασία της Ζωής και την αίσθηση της ασφάλειας των συνανθρώπων του Δήμου μας και των επισκεπτών του”.

Διαβάστε ακόμα:

Ήρθαν στα… χέρια για μια ξαπλώστρα στην Ανάβυσσο!!!

Παλλήνη: Στο κόκκινο η εγκληματικότητα. – Οι κάτοικοι αναγκάζονται να εποπτεύουν τις γειτονιές μόνοι τους

Θα τρίβετε τα μάτια σας! Αυτό είναι το λιμάνι της Ραφήνας – Τα σχέδια & η ανάπλαση

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *