11/05/2024 4:12 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Όλη η αλήθεια για τη δημοσκόπηση και τα ποσοστά στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας

Τι κρύβεται πίσω από τις φήμες που διασπείρονται στο fb


Ο «πυρετός» της προεκλογικής περιόδου άρχισε νωρίς εδώ στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας, με τα social media να έχουν ασφαλώς την τιμητική τους καθώς αποτελούν το ασφαλές καταφύγιο των απανταχού τρολ, ψευδών ειδήσεων και αναξιόπιστων… δημοσιογραφικών «αποκαλύψεων», χωρίς επιπτώσεις.
Όχι πάντα είναι αλήθεια…

Το κολπάκι είναι γνωστό. Πετάς ένα Fake News, δήθεν ως πληροφορίες που έχεις, και μετά αρχίζει το γαϊτανάκι. Αν μπορείς να κάνεις… γαϊτανάκι, διότι αν δεν μπορείς αυτό γυρίζει και σε «πνίγει». Δηλ. σε καθιστά αναξιόπιστο στα μάτια των αναγνωστών και αυτομάτως ότι και να γράψεις, ότι να πεις απλά δεν διαβάζεται πλέον.

Το ευχάριστο είναι ότι αυτή τη φορά τα τοπικά ΜΜΕ της περιοχής, προτίμησαν να απέχουν από την παραφιλολογία, και αυτό μπορεί να αποτελεί ένα ενθαρρυντικό δείγμα για τη συνέχεια καθώς η «αγριεμένη» ανακοίνωση της ΑΝΑΣΣΑ δεν χωράει παρερμηνείες.

Ποιο είναι όμως το επίδικο; Που αναφερόμαστε; Γιατί όλη αυτή η μακροσκελής εισαγωγή και η κατηγορηματική αναφορά μας με τελεσίδικο τρόπο σε ψευδείς ειδήσεις;

Καταρχάς ο λόγος για όλα αυτά είναι οι πρόσφατες αναφορές (δεν τις λέμε καν διαρροές διότι η διαρροή προϋποθέτει μια πηγή) για μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στον Δήμο Σπάτων Αρτέμιδας και η οποία έδειχνε την παράταξη του κ. Μάρκου να προηγείται έως και 17!!! μονάδες έναντι της παράταξης ΑΝΑΣΣΑ, ήτοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το περίεργο δεν είναι ασφαλώς ότι μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε έναν Δήμο μαθεύτηκε. Η εξήγηση σε αυτόν τον… δήθεν γρίφο είναι πολύ απλή, καθώς όταν οι ερωτηθέντες είναι εκατοντάδες και αποτελούν ένα ευρύ δείγμα του πληθυσμού είναι φυσιολογικό η μέτρηση να γίνεται γνωστή.

Είναι επίσης ευρέως διαδεδομένο στους δημοσιογραφικούς κύκλους ότι πριν δημοσιοποιήσει κάποιος μια τόσο σοβαρή είδηση θα πρέπει να διασταυρωθεί.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό. Να ψάξεις τις «πηγές» σου, και αφού πρώτα, όχι μία αλλά τουλάχιστον δύο από αυτές που κρίνονται ως αξιόπιστες το επιβεβαιώσουν τότε το δημοσιεύεις. Λάθος…

Ούτε τότε το δημοσιεύεις, διότι μετά θα πρέπει να απευθυνθείς και στην εταιρεία που τη διενέργησε και εφόσον επιβεβαιωθεί και από εκεί, τότε μόνο δημοσιεύεις τα αποτελέσματα.

Εμείς λοιπόν απευθυνθήκαμε στην εταιρεία και η απάντηση της μας οδηγεί να μιλάμε μετά βεβαιότητας για προσπάθεια διάδοσης ψευδών ειδήσεων.

Σύμφωνα λοιπόν με την OPINION POLL που όντως διενήργησε δημοσκόπηση στον Δήμο Σπάτων Αρτέμιδας «κανένα από τα ποσοστά που δημοσιοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα των αποτελεσμάτων της έρευνας κοινής γνώμης».

Όσο για το ποιος διενήργησε τη δημοσκόπηση αυτό δεν δημοσιοποιήθηκε δηλ. αν ήταν από την Δημοτική Αρχή ή την Αξιωματική Αντιπολίτευση και επομένως εμείς δεν πρόκειται να υποπέσουμε στο σφάλμα των εικασιών και των εντυπώσεων…

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΣΑ

Καλή αρχή και καλό αγώνα

Mια συμμαχία ασθμαινόντων αιρετών και δημοσιολόγων συστήθηκε εν όψει των Δημοτικών Εκλογών του 2023. Προφανής ο στόχος: Να πλήξουν την παράταξή μας, αυτούς δηλαδή που δεν συμβιβάστηκαν και έμειναν πιστοί στις δεσμεύσεις τους. Αυτούς που δεν τους χρειάζονται αφού οι πράξεις τους μιλούν πιο δυνατά από τα παπαγαλάκια κάθε «είδους» και «ράτσας».

O τρόπος που θα το προσπαθήσουν γνωστός: Mε διασπορά ψευδών «ειδήσεων θα προσπαθήσουν να αντιστρέψουν ολοκληρωτικά την Α λ ή θ ε ι α. Αφορμή για την παρούσα στάθηκε ο κ. Στρατίκης και ο κ. Πνευματικάτος που, αναφερόμενοι σε πρόσφατη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο Δήμο μας, ανέλαβαν αυτήν τη «βρώμικη δουλειά», δημοσιεύοντας στα μέσα τους την ψευδή είδηση ότι το αποτέλεσμα αυτής βρήκε την παράταξή μας κάτω απο 20%, ενώ η αλήθεια – που γνωρίζουν – είναι ότι βρίσκεται σημαντικά μπροστά ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.

Καταλαβαίνουμε ότι το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης προκάλεσε σε εσάς και στους «συνεταίρους σας» πόνο και πανικό. Όμως η ανοχή σε τέτοιου είδους συμπεριφορές αρχίζει και τελειώνει εδώ.

Σας δηλώνουμε και σε κάθε άλλον που έχει αντίστοιχες επιδιώξεις, ότι κάθε προσπάθεια κατά την τρέχουσα προεκλογική περίοδο να προκληθεί σύγχυση ή ανησυχία στους δημότες μέσω ψευδών ειδήσεων και συκοφαντιών, με σκοπό να επηρεαστεί το φρόνημα και η ψήφος τους όπως συνέβη και την τελευταία φορά με τις δυσμενείς για τον τόπο μας συνέπειες που βιώνουμε όλοι, θα αντικρουστεί με τις επιβαλλόμενες νομικές ενέργειες. Γιατί αγαπητοί, δεν είναι απλά «το φρόνημα», δεν είναι απλά «η ψήφος» μας. Είναι η δημοκρατία που θέλουμε. Είναι η ζωή μας.

Κρίνετε το έργο, τις πράξεις και τις παραλείψεις μας, σκληρά και απεριόριστα. Το επιθυμούμε και σας προκαλούμε. Με Α Λ Η Θ Ε Ι Ε Σ. Θα προσπαθήσουμε – με κάθε κόστος – και απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους συνυποψηφίους μας, ο προεκλογικός αγώνας να διεξαχθεί, αυτή την φορά, με όρους διαφάνειας. Οι δημότες μας, όπως και όλοι οι πολίτες, δικαιούνται να ψηφίσουν ακέραια και ανεπηρέαστοι από ψεύδη τον συνδυασμό που πραγματικά επιθυμούν. Δεν είναι πολυτέλεια, είναι αναφαίρετο συνταγματικό τους δικαίωμα.

Καλή αρχή. Καλό αγώνα σε όλους.

Εφημερίδα Polis

Διαβάστε ακόμα: 

Χειροπέδες στη συμμορία που “βούτηξε” την προτομή του Ελ. Βενιζέλου στην Αρτέμιδα!

Βοηθήστε έναν νέο άνθρωπο που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση!

Ο χαμός του Αντιδήμαρχου γέμισε θλίψη όλη τη Νέα Μάκρη

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *