26/04/2024 10:45 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Kατολισθήσεις, πλημμύρες, λάσπες! Οι επιπτώσεις από τη φωτιά στην Πεντέλη προκαλούν τρόμο

Aναμένεται να αυξηθούν τα φαινόμενα κατολισθήσεων, λασπορροών με φερτά υλικά, το φράξιμο υδατορεμάτων από θραύσματα βλάστησης


Μετά τον απολογισμό της φωτιάς της Πεντέλης και οι πληγές που έμειναν ανοικτές, υπάρχει και το μετά. Υπάρχουν οι επιπτώσεις: Κατολισθήσεις, πλημμύρες, λάσπες προκαλούν τρόμο για το τι πρόκειται να συμβεί τον χειμώνα αλλά και τους επόμενους χειμώνες…

Οι επιπτώσεις της πρόσφατης πυρκαγιάς στην Πεντέλη, ήταν ένας νεκρός, η μεγάλη φθορά στο περιβάλλον και τη βλάστηση και οι σημαντικές ζημιές σε κατασκευές και υποδομές.

Το πρόβλημα όμως δεν σταματά εδώ, αφού η ευρύτερη περιοχή που εκδηλώθηκε η φωτιά, αντιμετωπίζει πλέον πολύ σοβαρούς κινδύνους.

Λόγω της εκτεταμένης επίδρασης στο τοπικό υδρογραφικό δίκτυο και στις λεκάνες των νότιων πρανών της Πεντέλης αναμένεται να αυξηθούν τα φαινόμενα κατολισθήσεων, λασπορροών με φερτά υλικά, το φράξιμο υδατορεμάτων από θραύσματα βλάστησης και η σημαντική ενίσχυση της έντασης και συχνότητας των πλημμυρών σε βάθος αρκετών ετών.

Αυτό επισημαίνουν Επιστήμονες του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών με δεδομένα που συνέλεξαν από το πεδίο της φωτιάς, από μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη και από δορυφορικές εικόνες.

Διαβάστε ακόμη:

Σπάτα: Πού είναι το χωριό “Διαφάνι” που έγιναν τα γυρίσματα στις Άγριες Μέλισσες;

Προσοχή!!! Σ αυτές τις παραλίες απαγορεύεται το κολύμπι σε Ραφήνα, Ν. Μάκρη, Μαραθώνα, Λαύριο

Πάνω από 200 εκατ. ευρώ επένδυση στα πρώην κτήματα Καμπά στην Παλλήνη – Πότε μπαίνουν οι μπουλντόζες

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *