02/12/2023 12:11 πμ

Προσοχή! Έτσι σκανάρουν τα αυτοκίνητα οι κλέφτες για να δουν τι έχει μέσα

Πρόκειται για μια μέθοδο που χρησιμοποιείται τελευταία από τους εγκληματίες


Έχεις το αυτοκίνητο παρκαρισμένο έξω, ή έχει πάει για μπάνιο και αφήνεις το αυτοκίνητο στην παραλία. Είσαι ήσυχος ότι το έχεις κλειδώσει και έχεις βάλει συναγερμό. Αμ δε… Έλα που βρήκαν τρόπο οι κλέφτες να σκανάρουν τα αυτοκίνητα για να δουν τι πολύτιμο έχει μέσα. Ξέρετε τσάντες, λεφτά, κοσμήματα κλπ. Προσοχή λοιπόν ο κίνδυνος παραμονεύει!

Μπορεί να πιστεύεις ότι έχεις λάβει όλα τα απαραίτητα μέσα για να διατηρήσεις το όχημά σου προστατευμένο, μεταξύ αυτών και τα φιμέ τζάμια για να μην βλέπει κάποιος μέσα στο όχημα.

Ωστόσο, όμως, σύμφωνα με τηλεοπτικό αμερικάνικο σταθμό οποιοσδήποτε με ένα smartphone μπορεί να δει μέσα από ένα φιμέ τζάμι ανοίγοντας απλά την κάμερα της συσκευής.

Το report αναφέρει ότι πρόκειται για μια μέθοδο που χρησιμοποιείται τελευταία από τους εγκληματίες για να διαπιστώσουν αν ένα αμάξι έχει στο εσωτερικό του, όπλα, πορτοφόλια και άλλα πολύτιμα αντικείμενα για εύκολο χρήμα.

Ένα subreddit με τίτλο LifeProTips περιλαμβάνει ένα post ορισμένων μηνών που αναφέρει: Απλά κρατάς το smartphone απέναντι από το φιμέ τζάμι και θα μπορείς να δεις στο εσωτερικό του. Δεν χρειάζεται να λάβεις μια φωτογραφία ή να ενεργοποιήσεις την εγγραφή video για να δουλέψει. Και λειτουργεί τόσο τη νύχτα όσο και την ημέρα.

Η φυσική, μας εξηγεί πως λειτουργεί όπως επισημαίνει ένας άλλος χρήστης: Όταν κοιτάζουμε μέσα από ένα φιμέ τζάμι, η πλευρά με το λιγότερο φως του περιβάλλοντος μπορεί να δει προς την πλευρά με το περισσότερο φως. Όταν τοποθετούμε την κάμερα ακριβώς πάνω στο τζάμι, μειώνετε το κενό στο μηδέν, καθιστώντας έτσι την πλευρά με την κάμερα του smartphone ως την πλευρά με το λιγότερο φως του περιβάλλοντος.

Διαβάστε ακόμη:

Λαύριο! Μυστήριο με το πτώμα που περισυνέλλεξε το Λιμενικό στη θάλασσα

Μήπως ξέρετε το μυστικό που κρύβει το Πόρτο Ράφτη;

Δύο σταθμοί και επτά στάσεις, ο Προαστιακός προς το λιμάνι του Λαυρίου! Δες που…

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *