29/05/2023 9:29 πμ

Σεξουαλική υγεία! Τι είναι τα κονδυλώματα και πως θεραπεύονται

H χρήση του προφυλακτικού μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης αλλά δεν τον εξαλείφει


Τα κονδυλώματα προκαλούνται από ιούς HPV που είναι διαφορετικοί από αυτούς που προκαλούν τις μυρμηκιές σε άλλα μέρη του σώματος όπως τα χέρια. Μεταδίδονται με τη σεξουαλική επαφή και μπορεί να εμφανιστούν εβδομάδες, μήνες ή και χρόνια μετά από τη στιγμή μόλυνσης. Διαβάστε τις οδηγίες της δερματολόγου-αφροδισιολόγου Σοφίας Μασούρη.

Εάν κάποιος εμβολιαστεί για τους ιούς HPV πριν την έναρξη των σεξουαλικών επαφών τότε μειώνεται σημαντικά η πιθανότητα να κολλήσει τον ιό.

Το κοινό σύμπτωμα σε άνδρες και γυναίκες είναι τα δερματικά εξογκώματα στην γεννητική περιοχή. Συνήθως έχουν το χρώμα του δέρματος ή λευκωπά και δεν προκαλούν κανένα σύμπτωμα.

Εάν υποψιάζεστε ότι έχετε κονδυλώματα θα πρέπει να επισκεφτείτε τον δερματολόγο-αφροδισιολόγο, ο οποίος με την κλινική εξέταση θα κάνει τη διάγνωση και όταν χρειάζεται θα κάνει άμεσα και την θεραπεία. Συνήθως γίνεται καυτηριασμός με διάφορες τεχνικές όπως είναι η κρυοθεραπεία ή το laser.

Τα κονδυλώματα δεν προκαλούν μακροχρόνια προβλήματα υγείας, δεν προκαλούν προβλήματα γονιμότητας και η χρήση του προφυλακτικού μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης αλλά δεν τον εξαλείφει.

Κλείστε το ραντεβού σας για ένα τακτικό έλεγχο για την υγεία του σώματος σας και ενημερωθείτε για περισσότερες λεπτομέρειες.

Μασούρη Σοφία
Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, MD, PhD
Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης 7, Ραφήνα
http://holisticskincarecentre.gr/

Διαβάστε ακόμη:

Ραφήνα: Διαρρήκτες “χτύπησαν” τρία σπίτια στην ίδια πολυκατοικία

Mεγάλη προσοχή στην Αρτέμιδα, έχει τσούχτρες στη θάλασσα

Πιλότος Πολεμικής Αεροπορίας ξεκαθαρίζει: Η Ραφήνα και η Αρτέμιδα πρέπει να μάθουν ότι…

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *