19/04/2024 11:22 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έσωσαν 57χρονο που υπέστη 5 φορές ανακοπή καρδιάς!!!

Γιατροί και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Καλυβίων έδωσαν μεγάλο αγώνα για να τον κρατήσουν στη ζωή


Άγιο κυριολεκτικά είχε ένας 57χρονος, ο οποίος υπέστη 5 φορές ανακοπή καρδιάς! Διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, όμως κατά την διάρκεια της αντιμετώπισής του έπαθε πολλαπλά επεισόδια.  Όμως χάρη στην υπερπροσπάθεια των γιατρών και των νοσηλευτών του Κέντρου Υγείας αλλά και στην γρήγορη μεταφορά του ασθενή από το ΕΚΑΒ, απέφυγε τα χειρότερα κα πλέον αναρρώνει σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα Ανήμερα της Παναγίας ασθενής 57 ετών, ο οποίος διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων που είχε εφημερία, και ο οποίος διαγνώστηκε με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, κατά την διάρκεια της αντιμετώπισής του υπέστη επανειλημμένα επεισόδια καρδιακής ανακοπής.

Σύμφωνα με το paraktios.gr ο ασθενής υπέστη 5 φορές ανακοπή καρδιάς και χρειάστηκε να υποβληθεί σε αντίστοιχες ηλεκτρικές ανατάξεις (απινιδώσεις) για να τον επαναφέρουν.

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των Ιατρών και των Νοσηλευτών στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων για να κρατήσουν στην ζωή τον ασθενή απέδωσαν και ο ασθενής αφού σταθεροποιήθηκε διακομίστηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας, ο κ. Γκίκας Αριστοφάνης δήλωσε για το περιστατικό: «επιστημονικώς αυτή η κατάσταση που βίωσε ο ασθενής αποκαλείται ¨ηλεκτρική καταιγίδα¨ και αποτελεί μία από τις δυσκολότερες περιπτώσεις στην επείγουσα ιατρική, διότι για την επιτυχή αντιμετώπισή της εκτός από την κατάλληλη θεραπεία απαιτούνται γρήγορες, συνεχείς και συντονισμένες ενέργειες της ιατρικής ομάδας.

Παρότι το εν λόγω συμβάν συνέβη σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το νοσοκομείο, όλα πήγαν κατ’ ευχήν επειδή το προσωπικό του Κέντρου Υγείας λειτούργησε υποδειγματικά. Επιπλέον, χάρη στην άμεση ανταπόκριση του ΕΚΑΒ, ο ασθενής έφτασε ασφαλής στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου έτυχε άρτιας αντιμετώπισης από το εξειδικευμένο καρδιολογικό τμήμα».

Διαβάστε ακόμη:

Ραφήνα: Διαρρήκτες “χτύπησαν” τρία σπίτια στην ίδια πολυκατοικία

Mεγάλη προσοχή στην Αρτέμιδα, έχει τσούχτρες στη θάλασσα

Πιλότος Πολεμικής Αεροπορίας ξεκαθαρίζει: Η Ραφήνα και η Αρτέμιδα πρέπει να μάθουν ότι…

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *