27/07/2024 12:25 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πως ενα σπίτι στη Ραφήνα έκανε “φτερά”! (old story)

"Το εξοχικό μου εξαφανίστηκε όπως ήταν επιπλωμένο"


Κάνουν “φτερά” τα σπίτια; Κι όμως κάνουν απ΄ότι φαίνεται. Μια “τρελή” ιστορία φέρνει στο φως της επικαιρότητας το anatolika24.gr βγαλμένη από το… ντουλάπι, μια και έχει γίνει πριν από πολλά χρόνια. Το παιχνίδι «κλέφτες και αστυνόμοι» φαίνεται πως παίζουν, παρά το προχωρημένο της ηλικίας τους, δύο αδέρφια στη Ραφήνα που με τα καμώματά τους παραλίγο να γράψουν την πρώτη στα ελληνικά χρονικά της εγκληματολογίας «εξαφάνιση» ενός ολόκληρου σπιτιού…

Αυτή είναι η… εισαγωγή από ένα παλιό δημοσίευμα της Espresso, τον Μάιο του 2009, το οποίο αναφερόταν σε μια παράξενη ιστορία, που εκτυλίχθηκε στη Ραφήνα. Διαβάστε όλα όσα ανέφερε η εφημερίδα, με τίτλο: “Που είναι το σπίτι οέο!”…

Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικές μέρες (σ.σ. τότε), όταν ο 65χρονος Α.Φ. πέρασε το κατώφλι της Ασφάλειας και έντρομος ανέφερε ότι το λυόμενο εξοχικό του στη Ραφήνα εκλάπη όπως ήταν… επιπλωμένο, με χιλιάδες αναμνήσεις φορτωμένο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, που έμεινε αποσβολωμένος μπροστά στο θέαμα της εξαφανισμένης κατοικίας, μένοντας με το κλειδί στο χέρι, η τελευταία φορά που πήγε σε αυτό ήταν στις αρχές του περασμένου μήνα και μέχρι τότε διατηρούνταν… άθικτο στη θέση του.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας που πήγαν στο σημείο, στη Ραφήνα, έκαναν εξερεύνηση του χώρου και διαπίστωσαν πως οι… κλέφτες του σπιτιού είχαν σπεύσει αρχικά να κατεδαφίσουν εκτεταμένο τμήμα της περίφραξης, ώστε να βάλουν στη συνέχεια το τρέιλερ πάνω στο οποίο τοποθέτησαν και μετέφεραν το λυόμενο σπίτι σε άγνωστη θέση.

Η «Espresso» βρέθηκε στην περιοχή προκειμένου να καλύψει όλες τις πτυχές αυτής της πρωτοφανούς κλοπής, όπως καταγγέλθηκε, αλλά από το ρεπορτάζ αποκαλύφθηκαν άλλα…

Στην περιοχή, όπου υπάρχουν κυρίως περιφραγμένα χωράφια και εξοχικές κατοικίες, κανείς από τους κατοίκους που συναντήσαμε δεν γνώριζε ούτε είχε ακούσει το παραμικρό! Τελικά, τη λύση στο μυστήριο μας έδωσε ένας καλοσυνάτος ηλικιωμένος, ο οποίος δεν γνώριζε τίποτα για κλοπή, αλλά για μπουλντόζες που επί δύο συνεχείς ημέρες την προηγούμενη εβδομάδα γκρέμιζαν το παλιό σπιτάκι, το οποίο είχε πωληθεί, προκειμένου οι νέοι ιδιοκτήτες να χτίσουν εξοχική κατοικία. Μάλιστα, είχε κρατήσει και το τηλέφωνο του νέου ιδιοκτήτη, με τον οποίο επικοινωνήσαμε.

Οπως σημείωσε ο Κ.Π., η σύζυγός του με τον αδελφό της Α.Φ. (ο οποίος κατήγγειλε την κλοπή) είχαν εξ αδιαιρέτου το συγκεκριμένο οικόπεδο, στο οποίο ο τελευταίος είχε βάλει πριν από χρόνια ένα μικρό λυόμενο σπίτι, περίπου 60 τ.μ. Μάλιστα, το συγκεκριμένο σπίτι είχε πιάσει από μια απροσεξία του φωτιά πριν από μερικούς μήνες και είχε καταστραφεί.

«Μαζί με τη γυναίκα μου αγοράσαμε πριν από λίγο καιρό από τον κουνιάδο μου το 50% που ήταν δικό του και όλο το οικόπεδο πέρασε στα χέρια μας. Εβαλα όντως συνεργείο, μπουλντόζες για να καθαρίσουν το χώρο, καθώς θέλουμε να χτίσουμε» τόνισε ο Κ.Π. και πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζω τίποτα περί κλοπής και δεν γνωρίζω τι πρόβλημα έχει αυτός ο άνθρωπος. Εμείς είμαστε οι νόμιμοι ιδιοκτήτες και στην περιουσία μας μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε».

Διαβάστε ακόμη:

Χριστούπολη – Σπάτα: Από στολίδι… μόνο σκουπίδι! Γιατί κύριε Δήμαρχε;

Η βίλα «φάντασμα» στο Νέο Βουτζά – Ποιος διάσημος κατοικούσε;

Τρόμος στην Αρτέμιδα! “Οι σφαίρες πέφτουν σαν το χαλάζι”

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *