19/06/2024 12:45 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γνωρίστε τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια της HellasFin

Για τους πιο αρχάριους παρέχονται έτοιμες επενδυτικές λύσεις, που δεν απαιτούν εξειδικευμένη γνώση


Η εισαγωγή στον κόσμο των επενδύσεων, αλλά και η επιλογή των κατάλληλων επενδυτικών προϊόντων μοιάζουν περίπλοκες διαδικασίες τόσο στους αρχάριους, όσο και στους πιο έμπειρους. Αυτό που κάνει τις επενδύσεις τόσο περίπλοκες είναι ότι ο κάθε επενδυτής επιθυμεί να ακολουθήσει διαφορετική στρατηγική. Η στρατηγική αυτή είναι απόρροια ενός συνόλου από μεταβλητές και μοναδικά χαρακτηριστικά.

Το επενδυτικό προφίλ λοιπόν του κάθε ανθρώπου καθορίζεται από τη χρηματοοικονομική του κατάσταση, την επενδυτική του εμπειρία, τη γνώση του, την ανοχή στο ρίσκο, τους στόχους, τον χρονικό ορίζοντα της επένδυσης κ.α.

Καθώς όλα αυτά συνθέτουν μια διαφορετική εικόνα, η HellasFin έχει μεριμνήσει ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις γνώσεις τόσο του εξειδικευμένου επενδυτή, όσο κι εκείνου που επιθυμεί να κάνει το ξεκίνημά του.

Σύμφωνα με τον πιστοποιημένο διαχειριστή κεφαλαίων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και κάτοχο μεταπτυχιακού διπλώματος από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Αλέξανδρο Νικολόπουλο (φωτό), ένα χαρτοφυλάκιο αποτελείται από τοποθετήσεις σε πολλά προϊόνταμε διαφοροποιημένες αποδόσεις, με σκοπό την ελαχιστοποίηση του ρίσκου. Για την αποτελεσματική διαχείριση χαρτοφυλακίου επιδιώκεται η κατανομή του κεφαλαίου σε διαφορετικές επενδυτικές κατηγορίες, όπως προϊόντα σταθερού εισοδήματος, προϊόντα κεφαλαιακής ανάπτυξης, καταθέσεις και μέσα χρηματαγοράς. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται AssetAllocation και η HellasFin φροντίζει να τη διαμορφώνει για κάθε επενδυτή, ανάλογα με το προφίλ του και τις εξελίξεις της αγοράς.

Με τον ίδιο τρόπο, σε κάθε επενδυτή αντιστοιχούν και τα κατάλληλα προϊόντα, τα οποία μπορεί να είναι Ομόλογα, Μετοχές, Αμοιβαία Κεφάλαια-MutualFunds, Διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια-ETF’s, ή ένας συνδυασμόςτων παραπάνω, η καταλληλόλητα των οποίων ορίζεται από την Επενδυτική Επιτροπή της εταιρείας.

Η διαμόρφωση των TailorMade Χαρτοφυλακίων, σύμφωνα πάντα με τον κ. Νικολόπουλο γίνεται ύστερα από μια διαδικασία εξατομίκευσης που ξεκινά από τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου, τη διαμόρφωση των στόχων, την ανάλυση της ανοχής στο ρίσκο και τον καθορισμό ορίων και περιορισμών που μπορεί να θέσει ο επενδυτής. Τα βήματα μπορούν να συνοψιστούν ουσιαστικά στον καθορισμό του προφίλ, στην επιλογή στρατηγικής, στην Κατανομή Κεφαλαίων, στην επιλογή Τίτλων και τέλος στη δόμηση και παρακολούθησή του.

Για τους πιο αρχάριους ωστόσο παρέχονται έτοιμες επενδυτικές λύσεις, που δεν απαιτούν εξειδικευμένη γνώση στη διαχείρισή τους. Αυτά είναι τα Junior, Student και Family χαρτοφυλάκια, τα οποία επικεντρώνονται στη μακροπρόθεσμη δημιουργία και ανάπτυξη κεφαλαίου και δίνουν δυνατότητα επένδυσης ακόμα και μικρών ποσών.

Για όλες τις κατηγορίες χαρτοφυλακίων, οι επενδυτές έχουν διαρκή πρόσβαση στο portfolio τους μέσω διαδικτύου, ώστε να ενημερώνονται για κάθε κίνηση του λογαριασμού τους. Λαμβάνουν μάλιστα ετήσια αναλυτική αναφορά για τη φορολογική τους δήλωση και διατηρούν το δικαίωμα να διακόψουν την επένδυση ανά πάσα στιγμή χωρίς κυρώσεις, όπως συμβαίνει σε άλλα επενδυτικά προγράμματα.

ΚΙ όπως επισημαίνει ο κ. Νικολόπουλος ανεξάρτητα από το επίπεδο γνώσης και εμπειρίας του κάθε επενδυτή, η HellasFin φροντίζει να εκπαιδεύει και να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των ανθρώπων που την εμπιστεύονται. Όπως είναι λογικό, κατά τη διάρκεια μακροπρόθεσμων επενδύσεων συντελούνται μεταβολές και εμφανίζονται κίνδυνοι, οπότε και η στρατηγική αναπροσαρμόζεται ώστε να παραμένει αποδοτική.

Τα αποτελέσματα της επένδυσης αξιολογούνται σε τακτική βάση και γίνονται συχνά συναντήσεις ώστε οι επενδυτές να μένουν πάντα ενήμεροι για την πορεία του χαρτοφυλακίου αλλά και τις εξελίξεις της αγοράς.

Διαβάστε ακόμη:

Τρόμος στη ΔΟΥ Παλλήνης! Φορολογούμενος έσπασε το γκισέ και όρμηξε σε υπάλληλο

Πενθεί η Νέα Μάκρη! Έφυγε από τη ζωή ο…

Τροχαίο στην Αρτέμιδα! Σμπαράλια τα αυτοκίνητα, δύο οι τραυματίες (φωτό)

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *