18/07/2024 7:33 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Επιπλέον 33.5 εκ. ευρώ για το οδικό έργο σύνδεσης Δροσιάς – Διονύσου – Νέας Μάκρης

Ο Γιώργος Πατούλης βρέθηκε στον Διόνυσο και ενημερώθηκε για την εξέλιξη των έργων


Τον Δήμο Διονύσου επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική με στόχο να εποπτεύσει σημαντικά έργα υποδομών που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας και ταυτόχρονα να ενημερωθεί για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει χρηματοδοτήσει στον Διόνυσο κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο, μέσω προγραμμάτων και χρηματοδοτικών εργαλείων (ΠΕΠ Αττικής κ.τ.λ.π.) έργα, με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 35 εκ. ευρώ. Επίσης είναι σε εξέλιξη έργα τα οποία έχουν δημοπρατηθεί και θα εκτελεστούν όπως ο διαδημοτικός δρόμος Δροσιάς – Διονύσου – Νέας Μάκρης, με προϋπολογισμό 33 εκ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στον Δήμο, ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το Δημαρχείο Διονύσου, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από το δήμαρχο και τα στελέχη του δήμου, τόσο για τα έργα που υλοποιούνται, όσο και για τα έργα που βρίσκονται στην τελική ευθεία για να τεθούν σε δημοπράτηση.

Ακολούθως επισκέφθηκε το υπό εξέλιξη αντιπλημμυρικό έργο-διευθέτησης του ρέματος «Βρυσάκι» το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσης, μετέβη σε μία από της «Γωνιές Ανακύκλωσης» της Περιφέρειας και επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ που βρίσκεται στην πλατεία Σταμάτας, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από το προσωπικό και τους ηλικιωμένους που παραβρίσκονταν στη Δομή. Η επίσκεψη του κ. Πατούλη στον Δήμο Διονύσου έκλεισε σε κεντρικό καφέ της πόλης όπου είχε συνάντηση με πολίτες και εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Τον κ. Πατούλη συνόδευαν, εκτός από τον Δήμαρχο Διονύσου Ι. Καλαφατέλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Αθ. Αυγερινός, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης. Κατά τη συνάντηση του με τους πολίτες σε κεντρικό καφέ της πόλης παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Β. Καβαλάρη, η πρώην Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Β. Ανεμοδουρά, η Πρόεδρος της Τοπικής Διονύσου Ρ. Νικολοπούλου, ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Ωρωπού Σ. Καφκόπουλος, ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Αχαρνών Π. Μαρίνης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Διονύσου Ν. Πίλτσης, η Πρόεδρος ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής Β. Σωφρόνη, ο πρώην δήμαρχος Ωρωπού Γ. Οικονομάκος.

Στην επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη έδωσαν, μεταξύ άλλων, το «παρών» επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θανάσης Κρητικός, ο Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Χωροταξικού Σχεδιασμού και Υποδομών Γιάννης Φωτάκης, ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών και Ενεργειακής Αναβάθμισης Στέφανος Κριεμάδης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Πόρων – Ψηφιακών Εφαρμογών και Φιλοζωίας Γιάννης Τσουδερός, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Μανώλης Κόκκαλης, ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακής Λειτουργίας και Καθημερινότητας του Πολίτη Μιχάλης Τσιλιγκίρης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Επικοινωνίας Γιούλα Λακαφώση, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Τοπικής Επιχειρηματικότητας Χρήστος Πέππας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολεοδομίας και Έργων Βελτίωσης Υποδομών Χρήστος Παπαβασιλείου, ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Τάσος Καρασαρλής και μέλη του Δ.Σ., η Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα, ο Προϊστάμενος Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Γ. Ασπρουλάκης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δροσιάς Χρήστος Ποτίδης και ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Λούσης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σταμάτας Γιώργος Κόκκαλης και ο πρώην Πρόεδρος Σταμάτης Κριεμάδης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Διονύσου Νίκος Νούσας, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Διονύσου Γιάννης Μπαλατσός, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Νεκτάριος Πίλτσης, η Αντιπρόεδρος Εύη Γαλαίου και μέλη τουΔ.Σ., μέλη των Κλιμακίων Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου, Κρυονερίου, Ροδόπολης και Διονύσου, ο Πολιτευτής της ΝΔ Αναστάσιος Αγγέλικας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κατερίνα Μαΐχόσογλου, Κωστής Κουριδάκης, Δημήτρης Αλεξανδρής, Σπύρος Γιαννουλάτος και Χαράλαμπος Λαζαρίδης, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Αντώνης Παπαντωνίου, Δέσποινα Ιατρού και Ρίτα Μπάμπη, στελέχη της ΕΣΤΙΑΣ, των ΚΑΠΗ και του ΚΕΠ Υγείας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων κ.α.

Γ. Πατούλης: «Με τη συμβολή της Περιφέρειας ο Διόνυσος αναπτύσσεται και θωρακίζεται αποτελεσματικά»

Τον Περιφερειάρχη υποδέχθηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Ι. Καλαφατέλης, οι Αντιπεριφερειάρχες Ν. Πέππας, Αθ. Αυγερινός και Β. Κόκκαλης, καθώς και εκπρόσωποι ομάδων εθελοντών που επικουρούν το Δήμο στη διαχείριση των συνεπειών από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που έχουν πλήξει το Δήμο, την τελευταία διετία. Πρόκειται για τις ομάδες των τεσσάρων Εθελοντικών Κλιμάκιων Πολιτικής Προστασίας, του Αγ.Στεφάνου, Ροδόπολης, Διονύσου και Κρυονερίου.

Ο κ. Πατούλης χαιρέτισε το προσωπικό του Δήμου και τους ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες τους. Ακολούθως ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο, παρουσία Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και στελεχών της Περιφέρειας και του Δήμου, για την εξέλιξη και την πορεία των έργων που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας αλλά και για αυτά που προγραμματίζονται την επόμενη περίοδο.

Ο κ. Καλαφατέλης αφού υπογράμμισε την εξαιρετική συνεργασία που έχει με την Περιφέρεια, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πατούλη, τόσο για τη συμβολή του στην ενίσχυση της αναπτυξιακής πορείας του Δήμου, όσο και τη στήριξη του με μέσα, προσωπικό και πόρους στη διαχείριση των συνεπειών από τις φυσικές καταστροφές, ειδικά τα τελευταία χρόνια. «Ο Γιώργος Πατούλης είναι πάντα δίπλα μας και δίπλα σε κάθε πρόβλημα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, εστιάζοντας στο εμβληματικό έργο διευθέτησης του ρέματος «Βρυσάκι» που θωρακίζει αποτελεσματικά την περιοχή του Αγ. Στεφάνου, στις ασφαλτοστρώσεις συνολικού προϋπολογισμού 3.8 εκ. ευρώ, αλλά και στον εξοπλισμό για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων.

Κατά τη συζήτηση τόνισε την ανάγκη δρομολόγησης και άλλων δύο σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων στη Σταμάτα και τη Δροσιά, τα οποία χαρακτήρισε αναγκαία για την προστασία των περιοχών, αλλά και κατασκευής προπονητηρίων σε 3 δημοτικές ενότητες του Δήμου, καθώς υπάρχει έλλειψη.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης εξήρε την άψογη συνεργασία με το Δήμο και προσωπικά με τον Ι. Καλαφατέλη αποτέλεσμα της οποίας, είναι όπως ανέφερε, τόσο η υλοποίηση σημαντικών έργων όπως είναι το αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή «Βρυσάκι» αλλά και οι διευθετήσεις ρεμάτων και ομβρίων, η ανέγερση 2 σχολείων μεν χρηματοδότηση της Περιφέρειας και τη συμβολή της ΚΤΥΠ, η δημιουργία και ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών, οι ασφαλτοστρώσεις, η ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, η αναβάθμιση του οδοφωτισμού, οι αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη στήριξη από πλευράς της Περιφέρειας σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας, επικαλούμενος τη συνδρομή στο Δήμο με μέσα, εξοπλισμό και προσωπικό για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την κακοκαιρία «Μήδεια». Επίσης αναφέρθηκε στη μεγάλη έμφαση που δίνει η Περιφέρεια στα ζητήματα ανακύκλωσης και ορθής διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, παρέχοντας δωρεάν σχετικό εξοπλισμό στους Δήμους όπως σύγχρονα απορριμματοφόρα και καφέ κάδους, καθώς επίσης και σε δομές που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή αλλά και την πρόληψη υγείας, όπως είναι τα ΚΗΦΗ, τα δημοτικά πολυιατρεία, τα ΚΕΠ υγείας.

Σε δηλώσεις τους, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, τόνισαν τα εξής:

Γ. Πατούλης: “Το σημαντικότερο ήταν η συνεργασία που είχαμε αυτά τα χρόνια σε δύσκολες περιόδους”

Με τον Δήμαρχο Διονύσου και καλό φίλο, Γιάννη Καλαφατέλη επισκεφθήκαμε έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στον Δήμο Διονύσου και συζητήσαμε για αυτά που σχεδιάζονται για την επόμενη προγραμματική περίοδο. Ήδη εκτελούνται ή έχουν εκτελεστεί έργα ύψους 35 εκατομμυρίων € που σχετίζονται με ασφαλτοστρώσεις, όμβρια ύδατα, με σχολεία τα οποία σήμερα υλοποιούνται μέσω του ΚτΥπ και χρηματοδότηση της Περιφέρειάς μας, με κέντρα κοινότητας.

Επίσης είναι ήδη σε εξέλιξη έργα τα οποία έχουνε δημοπρατηθεί και θα εκτελεστούν όπως ο διαδημοτικός δρόμος Δροσιάς – Διονύσου – Νέας Μάκρης, 33 εκ. ευρώ και άλλα, τα οποία έχουν προγραμματιστεί και σχετίζονται με την οχύρωση της πόλης μέσω της διευθέτησης ομβρίων υδάτων και δικτύων.

Θεωρώ όμως ότι το σημαντικότερο ήταν η συνεργασία που είχαμε αυτά τα χρόνια σε δύσκολες περιόδους όπου λόγω της κλιματικής κρίσης αντιμετωπίσαμε δύσκολες συνθήκες, με χιονοπτώσεις που δημιούργησαν πολλά προβλήματα και έπρεπε μαζί ο Πρώτος και ο Δεύτερος βαθμός Αυτοδιοίκησης μαζί με την πολιτεία θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε, την επόμενη μέρα.

Η συνεργασία μας ήταν και παραμένει εξαιρετική. Ο Γιάννης Καλαφατέλης είναι ένας αυτοδιοικητικός άξιος και ως Περιφέρεια θα συμβάλλουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη του Διονύσου.

Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης: “Η Περιφέρεια ήταν εδώ να μας βοηθήσει, χρηματοδοτώντας σημαντικά έργα” 

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κύριο Πατούλη για την επίσκεψη του στην πόλη μας. Είναι ιδιαίτερη χαρά που τον έχουμε κοντά μας. Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα κύριε Πατούλη χωρίς εσάς. Περάσαμε δύσκολες καταστάσεις με την πανδημία, με τις φυσικές καταστροφές όπως η Μήδεια, τις πυρκαγιές και βρίσκαμε πάντα την Περιφέρεια Αττικής και το Γιώργο τον Πατούλη δίπλα μας.

Μας βοήθησε να ανταπεξέλθουμε σε όλες αυτές τις δύσκολες καταστάσεις, που είχαν σαν αποτέλεσμα να έχουμε και σημαντική απώλεια οικονομικών πόρων.

Ωστόσο η Περιφέρεια ήταν εδώ να μας βοηθήσει, χρηματοδοτώντας σημαντικά έργα όπως οι ασφαλτοστρώσεις που έχουμε ήδη την προγραμματική σύμβαση, τα δύο σχολεία που υλοποιούμε αυτή τη στιγμή, ενώ περιμένουμε και την υλοποίηση των σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων στη Σταμάτα και τη Δροσιά, που είναι σημαντικά για την πόλη μας. Σας ευχαριστούμε και πάλι για αυτή τη συνεργασία εύχομαι να συνεχιστεί, έχουμε βρει τα βήματά μας και προχωράμε.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *