11/05/2024 11:54 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Νέα Μάκρη: Το παιχνίδι του 10χρονου κοριτσιού στη πισίνα κατέληξε σε τραγωδία

Πως έγινε το κακό - Τρεις γιατροί προσπάθησαν να την επαναφέρουν στη ζωή


Ανείπωτη τραγωδία σήμερα το απόγευμα στη Νέα Μάκρη, όπως σας έχουμε ενημερώσει. Ένα κοριτσάκι 10 χρόνων έχασε τη ζωή του, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, σε πισίνα συγκροτήματος κατοικιών, που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος απέναντι αο πρώην “De Facto”.

Το άτυχο κοριτσάκι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την πισίνα και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Στο σημείο μετέβη πλήρωμα της Άμεσης Δράσης για να ρίξει άπλετο φως στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το marathonpress, το άτυχο κοριτσάκι, ήταν άριστη κολυμβήτρια, και παρέα με ένα αγοράκι από φιλικό ζευγάρι έπαιζαν στην πισίνα του συγκροτήματος κατοικιών. Πέταγαν εναλλάξ μάσκες θαλάσσης μέσα για παιχνίδι και βούταγαν να τις πιάσουν.

Κάποια στιγμή το κοριτσάκι έμεινε μόνο του για ένα λεπτό. Επιστρέφοντας, το αγοράκι είδε την 10χρονη αναίσθητη στον πυθμένα της πισίνας και κατάλαβε ότι δεν ανέβαινε στην επιφάνεια.

Κάλεσε αμέσως βοήθεια και οι ένοικοι φώναξαν τον ναυαγοσώστη που έχει πόστο απέναντι στην παραλία, ενώ στο σημείο κατέβηκαν από τα διαμερίσματά τους και τρεις γιατροί, πιθανότατα ένοικοι του συγκροτήματος, οι οποίοι πραγματοποίησαν ΚΑΡΠΑ για αρκετή ώρα.

Δυστυχώς, το κοριτσάκι είχε καταλήξει ήδη πριν φτάσει στο νοσοκομείο…

106 θάνατοι στις ελληνικές θάλασσες μέσα σε 45 ημέρες

Μαύρο ρεκόρ στους θανάτους στη θάλασσα έχει σημειώσει η χώρα μας, καθώς μέσα σε 45 μέρες 106 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Για το διάστημα 1 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου η χώρα μας έχει καταγράψει 106 πνιγμούς σε θάλασσες φέτος, ενώ πέρυσι, το διάστημα από 1 Ιουνίου έως και 15 Αυγούστου οι θάνατοι που είχαν καταγραφεί έφταναν τους 196.

Από τους 106 θανάτους που σημειώθηκαν, οι 34 αφορούν λουόμενους έως και 70 ετών, ενώ 72 λουόμενοι ηλικίας 71 ετών και άνω έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα.

Ανάμεσα στους 106 νεκρούς από πνιγμό οι 72 ήταν άνδρες και 34 γυναίκες. 62 Έλληνες έχασαν τη ζωή τους στις ελληνικές παραλίες, ενώ οι θάνατοι τουριστών ανέρχονται σε 44.

Σημειώνεται πως 1 στις 5 παραλίες που ελέχθησαν δεν είχαν ναυαγοσώστη ή πρώτες βοήθειες. Συγκεκριμένα, το Λιμενικό προχώρησε σε 1.497 ελέγχους και διαπίστωσε 33 παραβάσεις σε παραλίες.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *