27/04/2024 2:44 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σαρωνίδα: Αγωνιούν οι κάτοικοι για τα “οικόπεδα-βόμβες”! Ζητούν συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων

"Δεν υπάρχουν φορτηγά" για την αποκομιδή των εύφλευκτων υλικών, είναι η απάντηση του Δήμου


Αγωνία και απελπισία εκφράζουν κάτοικοι της Σαρωνίδας καθώς, παρά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην περιοχή, πάρα πολλά οικόπεδα παραμένουν ακόμα ακαθάριστα από ξερά χόρτα και κλαδιά, αποτελώντας βραδυφλεγείς βόμβες και “πρόσκληση σε φωτιά”, όπως λένε, εν μέσω και των μελτεμιών του Αυγούστου.

Όπως αναφέρει κάτοικος της περιοχής σε επιστολή της, την οποία έχει κοινοποιήσει και στο υπουργείο Εσωτερικών, παρά τη σχετική καταγγελία που έγινε στο Δήμο στις 20 Ιουλίου και τις σχεδόν καθημερινές οχλήσεις, η απάντηση που λαμβάνουν μονίμως είναι ότι “δεν υπάρχουν φορτηγά” για την αποκομιδή των εύφλευκτων υλικών.

Ο Δήμος Σαρωνικού φέρεται να παρουσιάζει εικόνα διάλυσης στον τομέα της πρόληψης πυρκαγιών, με τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των πολιτών να λαμβάνουν ως απάντηση ότι, ενώ πριν την δημαρχία του παραιτηθέντος κ. Πέτρου Φιλίππου υπήρχαν τρία φορτηγά στη Σαρωνίδα, σήμερα υπάρχει μόνο ένα – και αυτό κατεστραμμένο!

Αντίστοιχη επιστολή έχει σταλεί και στον Υπουργό Άμυνας κ. Νίκο Δένδια, με την οποία προτείνεται να συνδράμουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας στέλνοντας φορτηγά, όχι μόνο στη Σαρωνίδα, αλλά και σε πολλούς άλλους ΟΤΑ που πιθανώς είναι στην ίδια κατάσταση.

“Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι χρέος των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας να κάνουν την δουλειά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ούτε περιμένει κανείς από τους Έλληνες φαντάρους να είναι πυροσβέστες. Νομίζω, όμως, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη των πυρκαγιών και η πυροπροστασία είναι θέμα εθνικής ασφάλειας με την ευρύτερη έννοια. Έπειτα, είμαι σίγουρη ότι οι πολίτες θα εκτιμήσουν την αρωγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κι αυτό θα αυξήσει έτι περισσότερο το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

“Σε ό,τι, δε, αφορά την ολιγωρία των ΟΤΑ, είναι προφανές ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρήζει ριζικής μεταρρύθμισης, αλλά εν ευθέτω χρόνω – όχι τώρα, εν μέσω καύσωνα και πυρκαγιών. Είναι αυτονόητο ότι η επιστολή αυτή κοινοποιείται και στο αρμόδιο (;) Υπουργείο Εσωτερικών”, καταλήγει.

sofokleousin.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *