13/05/2024 2:39 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Tσίρκας για σκουπίδια στο Γραμματικό: “Καλά τα λέει ο Πατούλης… αν είναι αλήθεια”

Ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνει μια νέα Φυλή αλλά ότι θα γίνεται διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή


Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης δήλωσε ότι δεν θα θάβονται τα σκουπίδια στο ΧΥΤΑ/Υ Γραμματικού, όμως ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας στις δηλώσεις που έκανε, έδειξε ότι κρατάει “μικρό καλάθι”. Εν ολίγοις

Ο περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια της ημερίδας – workshop «ΕΣΠΑ 2021-2027 Πορεία υλοποίησης έργων και παρεμβάσεων στην Π.Ε. Ανατ. Αττικής» δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνει μια νέα Φυλή αλλά ότι θα γίνεται διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή και θα δοθεί βάρος στην ανακύκλωση.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας εξέφρασε τις αμφιβολίες του για αυτήν την δήλωση-δέσμευση του Περιφερειάρχη λέγοντας επί λέξει ότι «είναι πολύ καλή για να είναι αληθινή» καθώς το σημαντικό όπως τόνισε είναι να μην θάβεται ούτε το υπόλειμμα, κάτι το οποίο δεν διευκρινίστηκε, αλλά και ότι αυτό το εγχείρημα δεν μπορεί να προχωρήσει με περιβαλλοντικές μελέτες του 2002, πάνω σε ρέμα, με κατάργηση αγροτικών οδών κ.α, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός για το θέμα.

Θέμα της ημερίδας ήταν η πορεία υλοποίησης έργων που είναι σε εξέλιξη και όσων έχουν ολοκληρωθεί με χρηματοδότηση από το προηγούμενο ΕΣΠΑ (ΠΕΠ 2014-2020) καθώς και από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων και πόρους της Περιφέρειας, αλλά και ο στρατηγικός σχεδιασμός του νέου ΕΣΠΑ (ΠΕΠ 2021-2027).

  • Ο δήμαρχος Μαραθώνa υπέβαλλε συγκεκριμένες προτάσεις για χρηματοδότηση αναγκαίων έργων από το νέο ΕΣΠΑ για την περαιτέρω ανάπτυξη του Δήμου που όμως αποτελούν κοινά ζητήματα και για άλλους Δήμους.

Παρόντες εκτός του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νίκος Πέππας, περιφερειακοί σύμβουλοι, υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας, δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι της Ανατ. Αττικής κ.α. ενώ από τον Δήμο Μαραθώνa εκτός του δημάρχου, παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Ζορμπάς, η διευθύντρια Οικονομικών Άννα Σωτήρχου, ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας Τάσος Κανέλλος και ο γενικός γραμματέας Νίκος Ζολοταριώφ.

Διαβάστε ακόμα:

Σε δίκη 21 κατηγορούμενοι για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Ντοκουμέντο! 17χρονος σακάτεψε στο ξύλο δύο ανήλικα στην Παλλήνη

Θρήνος και οδυρμός στο τελευταίο “αντίο” του Δημήτρη

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *