27/04/2024 2:38 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η αυτοκτονία ενός ανθρώπου είναι το πιο βαρύ κατηγορητήριο

Έθεσε τους πάντες προ των ευθυνών τους. Από την εκάστοτε κυβέρνηση, που αδυνατεί - χρόνια τώρα- να σχεδιάσει, να οργανώσει και να συντονίσει μέτρα πυροπροστασίας, ως τον τελευταίο πολίτη....


Η αυτοκτονία ενός ανθρώπου, που είδε την περιουσία του να καίγεται για τρίτη ή τέταρτη φορά είναι, κατά τη γνώμη μου, η μεγαλύτερη είδηση των ημερών.

Η ενέργειά του είναι το πιο βαρύ κατηγορητήριο εναντίον μιας Πολιτείας, που αδυνατεί να εκπληρώσει το συνταγματικό της ρόλο και στόχο: Να προστατεύει τους πολίτες και τις περιουσίες τους.

Δε μίλησε, δεν έβρισε κανέναν. Κατάλαβε άλλωστε , ύστερα από τόσες πίκρες, ότι δε μετράει η αγανάκτηση, δεν υπολογίζεται η οργή ενός ανθρώπου ή και μιας ομάδας πολιτών, από τους κρατούντες.

Έθεσε τους πάντες προ των ευθυνών τους. Από την εκάστοτε κυβέρνηση, που αδυνατεί – χρόνια τώρα- να σχεδιάσει, να οργανώσει και να συντονίσει μέτρα πυροπροστασίας, ως τον τελευταίο πολίτη, που αδιαφορεί – επειδή ποντάρει στην ατιμωρησία – αν με τις κινήσεις του δημιουργεί προϋποθέσεις για καταστροφή.

Όμως, στην Ελλάδα της επιπολαιότητας, της “συγχώρεσης” ανάλογα με τις κομματικές επιλογές και της αδυναμίας ή της μη θέλησης του Τύπου να ασκήσει το πραγματικό του ρόλο , που είναι ο συνεχής έλεγχος της εξουσίας, όλα ξεχνιούνται γρήγορα.

Ακόμη και οι ανθρώπινες θυσίες.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.