05/10/2022 11:27 μμ

Δήμος Ρ-Π: “Βασιλόπουλε, είσαι ψεύτης και παραπληροφορείς τον κόσμο”

"Εκλιπαρεί για λίγη δημοσιότητα όπως συνηθίζει, αλλά από ουσία μηδέν"


Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου απαντώντας στην ανακοίνωση που έβγαλε ο επικεφαλής της “Δύναμης Ανάπτυξης” Ανδρέας Βασιλόπουλος, εξέδωσε ανακοίνωση “προς αποκατάσταση της αλήθειας” . όπως αναφέρει, όπου τον κατηγορεί ευθέως για παραπληροφόρηση, τον χαρακτηρίζει ψεύτη και παραθέτει όλα τα στοιχεία προς ενημέρωση των πολιτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Ρ-Π αναφέρει:

Α. Βασιλόπουλος και αλήθεια, έννοιες ασύμβατες  – Παραπληροφορεί και πάλι τους πολίτες

Μνημείο παραπληροφόρησης, εκμετάλλευσης και προσπάθειας διχασμού των πολιτών για άλλη μια φορά η ανακοίνωση της «Δύναμης Ανάπτυξης». Ο επικεφαλής της εκλιπαρεί για λίγη δημοσιότητα όπως συνηθίζει, αλλά από ουσία μηδέν.

Όταν ολόκληρος ο μηχανισμός του Δήμου, υπάλληλοι υπηρεσιών, συνεργάτες, αιρετοί, βρίσκονται στο πεδίο της «μάχης», ανούσιες προσεγγίσεις προς άγρα ψήφων δεν μας αφορούν και κυρίως δεν αφορούν τους πληγέντες συμπολίτες μας δίπλα στους οποίους η Δημοτική Αρχή βρίσκεται από την πρώτη στιγμή.

Ο κατήφορος είναι ο μόνος δρόμος που γνωρίζει καλά και πορεύεται μόνος του ο επικεφαλής της, εδώ και καιρό.

Η εκκωφαντική ανυπαρξία σε ώρες μεγάλου κινδύνου για όλους μας κρίθηκε ήδη και θα κριθεί για ακόμη μια φορά από τους πολίτες όταν έρθει η ώρα.

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ:

-Ο Δήμος έχει αποστείλει περίπου 3000 επιστολές σε ιδιοκτήτες για καθαρισμό οικοπέδων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τις αυτοψίες που πραγματοποιεί ο Δήμος με την πρωτοποριακή χρήση drone τα καθαρισμένα οικόπεδα ξεπερνούν το 45% επί του συνόλου των ειδοποιήσεων.

-Όσον αφορά στα δημοτικά έχει καθαριστεί σχεδόν το σύνολο των κοινόχρηστων οικοπέδων.

Ήδη με εισήγηση του Δημάρχου που εγκρίθηκε από το ΔΣ προβλέπονται:

Α. Μηδενικά τιμολόγια ύδρευσης μέχρι και το τέλος του 2022 (Β’-Γ’ τετράμηνο), όπου και θα επανεξεταστεί η κατάσταση, για όλους τους πληγέντες κατοίκους με οικήματα που έχουν χαρακτηριστεί κίτρινα ή πράσινα με ζημίες από τις αυτοψίες των κλιμακίων της ΓΔΑΕΦΚ.

Β. Για όλους τους κατοίκους εντός των οριοθετημένων πυρόπληκτων περιοχών στα διοικητικά όρια του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου, δεν θα υπάρξει καμία επιπλέον επιβάρυνση στους λογαριασμούς ύδρευσης του Β΄τετραμήνου 2022, καθώς η Διοίκηση του Δήμου θεωρεί ότι οι επιπλέον καταναλώσεις αφορούν τόσο στις ανάγκες πυρόσβεσης, όσο και αποκατάστασης ή καθαρισμού των χώρων το επόμενο διάστημα της πυρκαγιάς από τους πολίτες.

-Στις κρίσιμες ώρες το σύνολο του μηχανισμού του Δήμου βρίσκεται στην υπηρεσία του πολίτη προκειμένου να τον εξυπηρετήσουμε άμεσα και ουσιαστικά σε κάθε επίπεδο.

Όσο και αν δεν αρέσει δεν μπορεί ή δεν θέλει να καταλάβει ο κος Βασιλόπουλος:

• Ο Δήμος είναι ο μηχανισμός που διανέμει τα επιδόματα
• Ο Δήμος είναι ο μηχανισμός που πραγματοποιεί τις αυτοψίες, πλην εκείνων που αφορούν βλάβες κτιρίων
• Επιπλέον ο Δήμος μας είναι ο εισηγητής προς την κεντρική κυβέρνηση για να θεσπιστεί η «Αποζημίωση Περιβάλλοντος Χώρου» που θα ενταχθεί με ρύθμιση σε υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπ. Περιβάλλοντος.

Ως προς τις υπόλοιπες δράσεις:

Άμεσα ο Δήμος ξεκίνησε την υλοτόμηση και τη μεταφορά της καμένης ξυλώδους ύλης σε οικόπεδο εκτός της πυρόπληκτης ζώνης με όλους τους όρους ασφαλείας.

Ήδη δόθηκαν και δίνονται ΔΩΡΕΑΝ από τον Δήμο ειδικοί κάδοι για την απομάκρυνση των καμένων υπολειμμάτων από τα νοικοκυριά που επλήγησαν, μετά από αίτηση των πολιτών.

Επίσης όλο το δυναμικό και τα συνεργεία των συναρμόδιων υπηρεσιών μας (ύδρευση, πράσινο, ηλεκτροφωτισμός) ξεκίνησαν τις παρεμβάσεις αποκατάστασης σε ολόκληρο το εύρος που είχαν καταγραφεί προβλήματα και στις υποδομές λειτουργίας, αρμοδιότητάς τους.

Ειδικότερα:

ΠΡΑΣΙΝΟ

Ξεκίνησαν οι κοπές και απομακρύνσεις πεσμένων δέντρων στην Διώνη, από την Β είσοδο (Βεργίνας) και σε όλη την ευρύτερη περιοχή από συνεργείο παρέμβασης όπως επίσης και στην περιοχή του Ντραφίου στις οδούς Αχαιών-Ανεξαρτησίας-Δωριέων-Ελαιώνων-Θρακών κ.α.

ΎΔΡΕΥΣΗ

Άμεση επέμβαση συνεργείων για την αποκατάσταση καμένου αγωγού δικτύου ύδρευσης:

• στην Διώνη επί της οδού Πτολεμαίου Σωτήρος,
• στο Ντράφι επί των οδών Αγαμέμνονος και Αθήνας σε δύο σημεία.
• Επισκευή πυροσβεστικού κρουνού επί της Αδαμοπούλου μετά από ζημιά που προκλήθηκε από πυροσβεστικό όχημα.
• Έλεγχος δεξαμενών, αντλιοστασίων, βανών, και φρεατίων.
• Επικοινωνία με ΕΥΔΑΠ και επιτόπου αυτοψία στους σταθμούς παροχής υδροδότησης στην Καλισίων στο Ντράφι καθώς και στην Αγγελου Σικελιανού στην Καλλιτεχνούπολη ώστε να δοθούν άμεσα περισσότερα κυβικά λόγω αυξημένης ζήτησης προς πυρόσβεση.

ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ

Τμήμα ηλεκτροφωτισμού μαζί με συνεργεία και την υπηρεσία ύδρευσης σε σημεία αντλιών ύδρευσης για έλεγχο και αποκατάσταση ηλεκτρολογικών προβλημάτων και μεταφορά γεννήτριας στο σημείο των αντλιών επί της οδού Ρουμέλης ώστε αν παραστεί ανάγκη να δοθεί άμεσα ρεύμα.

-Ως προς τα κονδύλια πυροπροστασίας που κόπτεται ο επικεφαλής της Δύναμης Ανάπτυξης να ζητηθούν τώρα, είναι καλό να πληροφορηθεί ότι παραβιάζει ανοιχτές θύρες καθώς ήδη, μετά από τα αιτήματα μας, στις 24 Ιουνίου του 2022 εγκρίθηκε επιπρόσθετο κονδύλι για τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου ύψους 140.000 ευρώ. Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου αιτήθηκε επιπλέον ενίσχυσης από το Υπ. Εσωτερικών και το Υπ. Περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση των εκτάκτων συνθηκών.

Όσον αφορά στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, ας μην προτρέχει, θα έχει την ευκαιρία να λάβει συνολικά τις απαντήσεις του και δια ζώσης, διότι αυτό που έχει προτεραιότητα είναι ο πολίτης και όχι η δημοσιότητα του ιδίου.

Ο κ. Βασιλόπουλος μπορεί να εξακολουθήσει ήσυχος τις… ατσαλάκωτες διαφημιστικές έρευνες, εμείς συνεχίζουμε πόρτα πόρτα, ανθρώπινα, δυναμικά, κινητοποιώντας αποφασιστικά την κεντρική διοίκηση, δίπλα στους πολίτες που χρειάζονται τη βοήθεια μας στις δύσκολες αυτές στιγμές…

Τελικά στις ανακοινώσεις του κ. Βασιλόπουλου το μόνο στοιχείο αλήθειας είναι η ημερομηνία της και αυτό… ελέγχεται.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε:

Ανάγκη άμεσων ενεργειών ανακούφισης πυρόπληκτων

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ιούλιος 2018 η φονική πυρκαγιά στη Ραφήνα. Ιούλιος 2022 η καταστροφική πυρκαγιά στο Ντράφι και στην Άνω Διώνη. Τότε και σήμερα όσοι επέζησαν ήταν από καθαρή τύχη. Τότε και σήμερα τα δημόσια και ιδιωτικά οικόπεδα δεν είχαν καθαριστεί από ξερά χόρτα. Τότε και σήμερα οι κάτοικοι φώναζαν για πρόληψη και προετοιμασία στην αντιπυρική περίοδο. Τότε και σήμερα η εξάπλωση μέσα στους οικισμούς έγινε από την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής Μπουρνούς. Τότε και σήμερα Δήμαρχος ο ίδιος άνθρωπος, ο Βαγγέλης Μπουρνούς.

Δεν αρκεί πλέον η συγνώμη από τη δημοτική Αρχή Μπουρνούς, την οποία δεν ακούσαμε ούτε μία φορά. Δεν αρκούν οι αιτήσεις παραίτησης, τις οποίες ποτέ δεν σκέφτηκε να υποβάλλει κανείς. Δεν αρκούν οι βόλτες των τοπικών συμβούλων στο Πικέρμι και οι υποσχέσεις ότι όλα θα τα «φτιάξει» ο Μπουρνούς. Δεν αρκεί το πτυχίο Διαχείρισης Καταστροφών που με καμάρι παρουσίασε ο Βαγγέλης Μπουρνούς μόλις δύο μέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά. Δεν αρκούν όλα αυτά γιατί από τη μία πυρκαγιά στην άλλη, η Δημοτική Αρχή Μπουρνούς, όχι μόνο δεν έπραξε το κατά το Νόμο καθήκον της, δεν επέδειξε ούτε το στοιχειώδες αίσθημα ευθύνης για την ασφάλεια των πολιτών.

Ως αντιπολίτευση καλούμε την επικίνδυνη και εξαφανισμένη Δημοτική Αρχή Μπουρνούς, να πράξει τα αυτονόητα:

Μαζικούς καθαρισμούς οικοπέδων γιατί εξακολουθούν να κινδυνεύουν οι πολίτες από νέες πυρκαγιές.
Μηδενισμό λογαριασμών ύδρευσης και δημοτικών τελών για να βοηθήσουμε τους κατοίκους να επανέλθουν στην καθημερινότητα.
Απαίτηση από το Υπουργείο Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη για οικονομική ενίσχυση του Δήμου μας για πυροπροστασία.
Αξιοπρεπή παρουσία, χωρίς ψέματα πόρτα-πόρτα ότι τα επιδόματα θα τα δώσει ο Δήμος.
Αξιοπρεπή παρουσία, χωρίς να βάζετε τους πολίτες να καλούν στο γραφείο Δημάρχου για να ζητήσουν κάδους.
Ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου και όχι των αντιδημάρχων και του γραφείου Δημάρχου.
Ενεργοποίηση του πρωτοκόλλου του Δήμου και όχι του προσωπικού email του γραφείου Δημάρχου για αιτήματα πολιτών.
Συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων δια ζώσης και όχι τηλεφωνικά, παρότι δε σας συμφέρει, για να συζητήσουμε διαλογικά τα μέτρα πρόληψης και ανακούφισης.

Ως αντιπολίτευση καλούμε τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης να πάρουν ανοικτά θέση για τις ευθύνες και παραλήψεις του Δήμου.

Ως αντιπολίτευση καλούμε επίσης το Κοινοτικό Συμβούλιο Πικερμίου να συνεδριάσει με μοναδικό θέμα τις ευθύνες της καταστροφής και τα μέτρα ανακούφισης που χρειάζεται η τοπική κοινωνία.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτή είναι η χλιδάτη βίλα στο Πόρτο Ράφτη που ζούσε η Ζωή Λάσκαρη

Αρτέμιδα-Αεροδρόμιο: Μία ώρα σταματημένος, για μια απόσταση 5 λεπτών! Έλεος

Πάνω από 200 εκατ. ευρώ επένδυση στα πρώην κτήματα Καμπά στην Παλλήνη – Πότε μπαίνουν οι μπουλντόζες

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Δήμος Ρ-Π: “Βασιλόπουλε, είσαι ψεύτης και παραπληροφορείς τον κόσμο”

"Εκλιπαρεί για λίγη δημοσιότητα όπως συνηθίζει, αλλά από ουσία μηδέν"

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.