20/04/2024 1:24 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Όταν υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί 1 δις ευρώ, κανείς δεν δικαιούται να ομιλεί

Όλες οι κυβερνήσεις έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης στη φτωχοποίηση της χώρας


Πανηγυρίζει η κυβέρνηση πως μας “έβγαλε από την εποπτεία” και η οικονομία μας είναι “ανθηρή”. Είναι η ομολογία αποτυχίας του πολιτικού συστήματος, σε όλο το φάσμα του. Μπήκαμε στα μνημόνια με μικρότερη σχέση Χρέους- ΑΕΠ και βγαίνουμε με μεγαλύτερη. Περάσαμε τα πάνδεινα , ως λαός, όλα αυτά τα χρόνια και τώρα, είμαστε σε χειρότερη θέση, απ΄αυτή που ήμασταν το 2010.

Όλες οι κυβερνήσεις ΓΑΠ, Παπαδήμου, Σαμαροβενιζέλων, Τσίπρα και Μητσοτάκη έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης στη φτωχοποίηση της χώρας.

Στα 12 αυτά χρόνια, σημαντικοί πυλώνες της εθνικής οικονομίας άλλαξαν χέρια, το ξε-πούλημα σε επιτήδειους, εύπορους και καλά πληροφορημένους ιδιώτες αποκλήθηκε εξυγίανση.

Ένα ολόκληρο, υπερσύγχρονο νοσοκομείο πέρασε, σε μια νύχτα, στα χέρια των τραπεζών, την ώρα που το εθνικό σύστημα υγείας στερήθηκε ,ακόμη και τους απαραίτητους πόρους για τη λειτουργία του.

Οι τομείς της ενέργειας, των συγκοινωνιών, αλλά και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες εξαγοράστηκαν έναντι “πινακίου φακής”. Κι ενώ κάποιοι έκαναν “πάρτι κερδών” στη μεγάλη μάζα του πληθυσμού επιβλήθηκαν μειώσεις μισθών και συντάξεων, αύξηση της φορολογίας και ,σχεδόν όλων των ΕΦΚ, για “να σωθεί η “χώρα”, την οποία οι ίδιοι, που σήμερα πανηγυρίζουν, είχαν οδηγήσει στην καταστροφή.

Κάποιοι “έξυπνοι” τεχνοκράτες εφηύραν τον περιβόητο ΕΕΤΗΔΕ, που μετεξελίχθηκε από προσωρινό χαράτσι στο μόνιμο ΕΝΦΙΑ, με την ευλογία των πολιτικών.

Στα 12 αυτά χρόνια, ανάγκασαν πάνω από 500.000 νέους να αναζητήσουν σε άλλες χώρες αυτά που δεν πρόκειται να βρουν εδώ: Ικανοποιητικές αμοιβές και συνθήκες διαβίωσης.

Τα χρόνια των μνημονίων ισοπέδωσαν και τις διαφορές μεταξύ των ιδεολογιών και της πολιτικής πρακτικής. Δεν είχε καμιά σημασία αν η κυβέρνηση ήταν μπλέ ή πράσινη ή κόκκινη. Η αντίδραση στις αποφάσεις των ξένων ήταν μηδενική.

Η υποταγή ήταν πλήρης. Το ΔΝΤ, η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, το Γιούρογκρουπ, ο Μηχανισμός Σταθερότητας, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα, ο Ντράγκι, η Λαγκάρντ έγιναν οι εξουσιαστές της ζωής μας. Ακόμη κι όταν αυτοί ομολογούσαν ότι έκαναν λάθος και ήταν πολύ σκληρή η εφαρμογή των μέτρων για τις πλάτες του ελληνικού λαού, κανείς από τους αξιότιμους πολιτικούς μας δεν “σήκωσε το ανάστημα” για να πει “φτάνει, ως εδώ”. Πρέπει, λοιπόν, να ζητήσουν συγγνώμη όσοι μας “μάλωναν” και μας κουνούσαν το δάχτυλο λέγοντας πως “ευλογία είναι το μνημόνιο” και πως “αν δεν μας είχε επιβληθεί θα έπρεπε να το δημιουργήσουμε μόνοι μας”.

Το ερώτημα – της άλλης πλευράς – είναι απλό:
-Που θα βρισκόταν η χώρα, αν δεν υπήρχαν τα μνημόνια;
Απλή είναι και η απάντηση:
-Τώρα, που βγαίνουμε από την εποπτεία είμαστε σε καλύτερη οικονομική κατάσταση; Είναι μικρότερο το δημόσιο χρέος; Είναι σε καλύτερη μοίρα το ιδιωτικό; Είναι το βιοτικό επίπεδο του μέσου Έλληνα υψηλότερο από το 2010;

Η είδηση που δημοσιεύτηκε πριν δύο μέρες σε όλο τον Τύπο περιγράφει με απόλυτη ακρίβεια την κατάσταση , στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία:

Όταν υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί, ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, κανείς δεν δικαιούται να ομιλεί για “ανάκαμψη” και “ανάπτυξη” της οικονομίας.

Διαβάστε ακόμη:

Γέρακας – θρήνος: “Καλό ταξίδι Χριστόφορε αγόρι μας”! Ήταν 21 χρονών

Πόρτο Ράφτη: “Τριτοκοσμική η κατάσταση στην παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα”

Σπείρα “βούταγε” αυτοκίνητα και τα έριχνε στην αγορά! Στα Σπάτα το “στρατηγείο” τους

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.