18/04/2024 1:03 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τι συμβαίνει με τους σεισμούς στην Εύβοια που ταρακουνάνε όλη την Ανατολική Αττική

Λέκκας: Οι μετασεισμοί στην Εύβοια μπορεί να συνεχιστούν για μήνες!


Πάλι κουνήθηκε όλη η Ανατολική Αττική σήμερα το πρωί. Δύο σεισμικές δονήσεις με διαφορά 16 λεπτών, μεγέθους 3,9 και 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκαν στις 12:35 και στις 12:51 στη νότια Εύβοια. Κι όπως λέει ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας “οι μετασεισμοί θα συνεχίζονται για μήνες”!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός έγινε στις 12:35 μ.μ., με το επίκεντρο να εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά των Ζαράκων Ευβοίας. Μάλιστα 16 λεπτά αργότερα σημειώθηκε ακόμα μία σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 Ρίχτερ με επίκεντρο το ίδιο σημείο.

Ακόμα, η εν λόγω σεισμική δόνηση χαρακτηρίζεται ως επιφανειακή αφού το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε μόλις 5 χιλιόμετρα.

Οι μετασεισμοί στην Εύβοια μπορεί να συνεχιστούν για μήνες!

Καθησυχαστικός είναι ο Καθηγητής Γεωλογίας του ΕΚΠΑ, Ευθύμιος Λέκκας, για τους δύο μετασεισμούς που έγιναν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Εύβοια μεγέθους 3,9 Ρίχτερ.

Ο ίδιος μιλώντας στο CNN Greece ανέφερε ότι «οι δύο σεισμοί που έγιναν με επίκεντρο την περιοχή Ζαράκων είναι στο πλαίσιο της ακολουθίας μετασεισμών που γίνεται στην περιοχή. Οι μετασεισμοί αυτοί μπορεί να γίνονται και τους επόμενους δύο μήνες. Όπως όλα δείχνουν, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας» είπε ο κ. Λέκκας.

Διαβάστε ακόμη:

Με ποιους δημάρχους συν-έφαγε ο Κώστας Καραμανλής σε γνωστή ταβέρνα της Ανατολικής Αττικής;

Ταλαιπωρία δίχως τέλος σε Σπάτα και Αρτέμιδα! Λεωφορείο έφθασε στη στάση μετά από μία ώρα

Έκλεισε (ξαφνικά) το γυμναστήριο Yava στο Πικέρμι! Τι γίνεται με τα χρήματα των μελών

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *