03/05/2024 8:14 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Λαγονήσι: Δεν άντεξε τελικά ο 48χρονος κι έφυγε από τη ζωή

Ο άτυχος πατέρας παρότι δεν ήξερε κολύμπι, βούτηξε στη θάλασσα να σώσει το παιδί του


Ο 48χρονος πατέρας που προσπάθησε να σώσει τον γιο του από πνιγμό σε παραλία στο Λαγονήσι σήμερα (21.08.2023) το πρωί, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών έχασε τη ζωή του.

Το ανήλικο αγοράκι είναι σε καλή κατάσταση υγείας, αλλά ο πατέρας του μεταφέρθηκε άμεσα στο Ασκληπιείο Βούλας. Εκεί νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, όπου οι ιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον διατηρήσουν στη ζωή.

Ο 48χρονος πατέρας υπέστη ανακοπή καρδιάς εκείνη τη στιγμή που βούτηξε στη θάλασσα για να σώσει τον γιο του.

Παρατηρητέο είναι ότι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δυστυχής 48χρονος δεν γνώριζε να κολυμπήσει, και αυτό οδήγησε στο να βυθιστεί στο σημείο όπου το νερό γίνεται βαθύ.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα έγιναν πολύ γρήγορα και οι ισχυροί άνεμοι λίγο έλειψαν να απειλήσουν τη ζωή του 8χρονου παιδιού. Στις 11 το πρωί, ο ανήλικος είχε ανέβει σε θαλάσσιο στρώμα και παρασύρθηκε από τα κύματα, με τον πατέρα του να τον βλέπει να απομακρύνεται από την ακτή. Τότε, ο 48χρονος βούτηξε και προσπάθησε να τον σώσει. Αποτέλεσμα όμως ήταν να χάσει ο ίδιος τις αισθήσεις του.

Ένα ιδιωτικό φουσκωτό σκάφος ήταν στο συγκεκριμένο σημείο και έμπαινε στην θάλασσα. Οι τέσσερις επιβαίνοντες άκουσαν τις φωνές και τα ουρλιαχτά όσων βρίσκονταν στην παραλία. Εκτός από εκείνους, έσπευσαν γρήγορα στο σημείο και δύο διασώστες του ΕΚΑΒ και δύο ναυαγοσώστες από κοντινό ξενοδοχείο της περιοχής, και επί 40 λεπτά έδιναν τις πρώτες βοήθειες κάνοντας ΚΑΡΠΑ στον 48χρονο.

Έπειτα ο πατέρας μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας χωρίς τις αισθήσεις τους και χωρίς σφυγμό, ωστόσο κατάφεραν να τον επαναφέρουν και να τον διασωληνώσουν. Δυστυχώς, λίγες ώρες αργότερα, κατέληξε…

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Βουλιαγμένης και Παλαιάς Φώκαιας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό παρασυρόμενου 08χρονου αλλοδαπού ανήλικου επιβαίνοντα σε πνευστό στρώμα θαλάσσης, τον οποίο προσπαθούσε να προσεγγίσει 48χρονος, οικείος του, άνδρας, προκειμένου να συνδράμει, στη θαλάσσια περιοχή Λαγονησίου Αττικής.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και δύο ιδιωτικά σκάφη, προς παροχή συνδρομής.

Ο 48χρονος άνδρας, προσέγγισε τον 8χρονο ανήλικο και αφού τον παρέδωσε με ασφάλεια σε ιδιωτικό σκάφος, καλά στην υγεία του, στη συνέχεια έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε από το ανωτέρω σκάφος στην γλίστρα Λαγονησίου.

Στον 48χρονο αρχικά του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, όπου νοσηλεύεται (σ.σ. και τελικά έφυγε από τη ζωή).

Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *